NIEUWS

evohome van Honeywell: In elke kamer de juiste comfortzone


| 15 augustus 2014

Honeywell, specialist in verwarmingsregelaars en een van werelds toonaangevende producenten van thermostaten, heeft evohome gelanceerd. Dit is een intelligente en draadloze verwarmingsregelaar die de warmte in alle kamers in een huis apart regelt. Hierdoor profiteren bedrijven en consumenten van de juiste temperatuur, op de juiste plek, op het juiste moment.

Met de slimme zoneregeling is het mogelijk alleen die ruimten te verwarmen die in gebruik zijn, in plaats van constant het hele huis. Dit bespaart tenminste veertig procent aan energiekosten volgens Brits onderzoek. Met evohome stellen gebruikers tot maximaal twaalf zones in. Zo is de warmte in elke ruimte individueel te regelen voor maximaal comfort en effici‘nt energiegebruik. Tot 75 procent van een gemiddelde energierekening bestaat immers uit verwarming en warm water. Dus of een bewoner nu thuiswerkt of een avond weg is met vrienden evohome biedt altijd de kans om energie te besparen.
Ź


App voor controle op afstand
Met de gebruiksvriendelijke evohome-app is het daarnaast mogelijk de verwarming op afstand in te stellen, ook per kamer. Hierdoor regelt de gebruiker zijn verwarming bijvoorbeeld vanaf het vliegveld, op vakantie, het werk, in een restaurant, maar ook thuis op de bank. De app draagt daardoor eveneens bij aan de besparing op energiekosten. Een ander voordeel is dat evohome ervoor zorgt dat het huis comfortabel verwarmd is bij thuiskomst. De app is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.
Ź
Intelligent thuiscomfort
evohome combineert een reeks slimme technologie‘n waardoor het comfort thuis eenvoudig te vergroten is. Het systeem weet wanneer er ergens een raam openstaat en past hier de verwarmingsinstelling op aan. Daarnaast is evohome in staat om te ŌlerenÕ hoe het huis opwarmt en afkoelt gedurende de seizoenen. evohome is meer dan een thermostaat, het vormt het ŌbreinÕ van de centrale verwarming in huis. Intu•tieve regelingsfuncties betekenen dat instellingen eenvoudig te veranderen zijn indien nodig. Zo is het mogelijk de verwarming later in te schakelen bij een latere thuiskomst.
Ź

Optimaal comfortabel
ŅNet als een huis niet slechts ˇˇn lichtknop heeft, zo vinden wij dat een verwarmingssysteem niet te regelen is met maar ˇˇn thermostaatÓ, zegt Jeremy Peterson, algemeen directeur van de Home Comfort & Energy Systems-divisie van Honeywell in EMEA. ŅMet de juiste verwarmingsregelaar is het mogelijk elk huis optimaal comfortabel te maken, door voor verschillende kamers verschillende temperaturen in te stellen op verschillende tijden.Ó Uit recent onderzoek in opdracht van Honeywell blijkt bijvoorbeeld dat zestig procent van de Nederlandse thuiswerkers het het vaakst koud heeft op hun werkkamer. Dit kan voorkomen worden met slimme zoneregeling. ŅNa uitgebreide tests zijn de energievoordelen aangetoond van de slimme zoneregeling, vooral door het real-time inzicht dat dit systeem biedt in de verwarmingsstatus binnenshuisÓ, aldus Peterson.

In elk interieur
evohome is eenvoudig te installeren door een gecertificeerde Honeywell-installateur, zonder hak- en breekwerk. Het systeem communiceert draadloos binnenshuis en is geschikt voor stadsverwarming en alle cv-ketels inclusief radiatoren en vloerverwarming. Honeywell levert evohome in een aantal kleuren die eenvoudig inpasbaar zijn in elk interieur. Daarnaast beschikt evohome over een touchscreen met hoog contrast en een modern design. Het evohome Single Zone Connected Pakket is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs vanaf Ū 299,- inclusief de internet-gateway. Elke radiator in huis kan worden voorzien van een radiatorregelaar verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs vanaf Ū 99,- per stuk. evohome is per kamer uit te breiden.

www.evohome.honeywell.com
www.kijkvoelbeleef.nl

EDITORS' CHOICE