NIEUWSBose

Bose breidt SoundLink assortiment uit


Redactie HiFi.nl | 22 september 2014 | Bose

Bose heeft twee nieuwe producten aangekondigd in de SoundLink-serie voor mobiele audio-oplossingen: de SoundLink Colour Bluetooth speaker en de SoundLink Bluetooth on-ear headphone, de eerste on-ear Bluetooth-headphone van Bose.

SoundLink Colour Bluetooth speaker
De SoundLink Colour Bluetooth speaker heeft een nieuw design, maar nog steeds alle kenmerken van de originele SoundLink. De speaker weegt 570 gram en is 12,8 cm breed, 5,3 cm diep en 13,5 cm hoog. Twee transducers zorgen volgens Bose voor een vol bereik met diep basgeluid. 

De SoundLink Colour Bluetooth kan draadloos worden verbonden met een smartphone, tablet of ander Bluetooth-apparaat en maakt gebruik van gesproken instructies om de installatie te vereenvoudigen en de aangesloten bron te kunnen bepalen. Wanneer de SoundLink Colour speaker is uitgeschakeld, zijn de laatste acht gekoppelde apparaten in het geheugen opgeslagen. Wanneer deze weer zijn ingeschakeld, wordt er automatisch verbinding gemaakt met de twee laatstgebruikte apparaten. Dankzij de lithium-ionaccu kan de luidspreker tot wel acht uur draadloos afspelen en via de meeste usb-bronnen is de speaker binnen drie uur volledig opgeladen. De behuizing is gemaakt van elastomeer en plastic en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, blauw, rood en mint.

SoundLink on-ear Bluetooth headphone
De nieuwe SoundLink on-ear Bluetooth headphone levert volgens het merk ‘helder en krachtig geluid en nieuwe functies’. Ook is hij volgens Bose lichter dan normale Bluetooth-headphones. De SoundLink headphones zijn uitgerust met TriPort-technologie en Bose Active Equalization.

Het systeem met twee microfoons sluit geluiden zoals wind buiten, waardoor mensen aan de andere kant van de lijn beter hoorbaar zijn. De Adaptive Audio Adjustment-technologie zorgt ervoor dat het volume automatisch wordt aangepast op basis van het stemvolume en het omgevingsgeluid. De gesproken meldingen laten weten wie er belt, hoe vol de accu is en welke bronnen verbonden zijn. Dankzij de bedieningsknoppen op de oorschelp kun je meerdere functies besturen: aan- en uitschakelen, oproepen beantwoorden en beëindigen, volume aanpassen, afspelen/pauzeren en tracks kiezen.

De SoundLink on-ear Bluetooth headphone is gemaakt van nylon met glasvezel en roestvrij staal en weegt 152,6 gram. Dankzij het vouwbare ontwerp is de headphone op te bergen in de bijpassende etui. De SoundLink Bluetooth headphones zijn verkrijgbaar in zwart of wit en dankzij de meegeleverde usb-kabel is deze oplaadbaar tot 15 uur muziek luisteren, of tot twee uur na 15 minuten opladen.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de SoundLink Colour Bluetooth speaker en de SoundLink on-ear Bluetooth headphones is respectievelijk €139,95 en €249,95. De SoundLink Bluetooth headphones zijn vanaf nu verkrijgbaar. De SoundLink Colour Bluetooth speaker vooruit worden besteld en is vanaf 25 september 2014 verkrijgbaar.

EDITORS' CHOICE