NIEUWSLinn

Linn ‘Out of the Box’ show bij BB&G


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2014 | Linn

Het is inmiddels traditie dat Beter Beeld & Geluid in het vroege najaar haar Linn LP12 demo-dagen houdt. Zo ook dit jaar. Het thema dit keer is 'Out of the Box', waarmee ze bedoelen dat ze deze keer wat minder voor de hand liggende LP12 configuraties presenteren.

BB&G heeft drie LP12's die ze onder de naam Edition, Plus Edition en Super Edition aan je voor willen stellen. De gewone Edition is er al langer (zie hier een artikel over deze uitvoering), maar is nu naar eigen zeggen nog beter dan voorheen. De Edition Plus is een flinke stap beter en de Super Edition is de vrucht van 'Out of the Box' denken. Hoe de precieze configuraties van de drie modellen zijn, houden ze nog even geheim... Wel kunnen ze verklappen dat ze in deze Editions kiezen voor de elementen van Nagaoka, die door hun uitstekende prijs/prestatieverhouding goed passen in de 'Editions' en armen van Jelco.

Ze presenteren deze Edition LP12's in een vergelijkende demonstratie ten opzichte van meer gekende LP12 configuraties met een vergelijkbare prijs. Kom zelf te weten of de door Beter Beeld & Geluid samengestelde configuraties voor jou ook de betere keuze blijken te zijn!

Top Plate: standaard versus Khan versus Karmen
Dit wordt een interessante vergelijking! Ze gaan drie vrijwel identieke LP12's opstellen, waarvan alleen de top plates zullen verschillen. Eerst zullen ze de standaard Linn top plate laten horen, vervolgens de Tiger Paw Khan en tenslotte de Tangerine Karmen. De verschillen zullen je zonder enige twijfel verbazen.

De plinten van Woodsong

Sinds enige tijd is BB&G dealer van de plinten van Woodsong Audio. Tijdens de showdagen stellen ze je uiteraard in staat de plinten met eigen ogen eens goed te bekijken. Interessant om te melden: Woodsong komt ook met een lijn gunstig geprijsde alternatieven voor de 'standaard' Linn plinten. Iets duurder, maar met nauwere toleranties gefabriceerd en van een hogere afwerkingsgraad.

Toetje...
Traditiegetrouw zullen ze op het einde van de dag plaatjes draaien op een 'full-blown' 40th Anniversary Edition LP12. Wil je ook langskomen? Iedereen is van harte welkom op vrijdag 17 oktober vanaf 19.00 uur en zaterdag 18 oktober vanaf 13.00 uur. Graag even aanmelden via deze link voor de vrijdag en deze link voor de zaterdag. 

Beter Beeld & Geluid 

Looierij 11
4762 AM Zevenbergen  

EDITORS' CHOICE