ARTIKEL

Audiac Living


Redactie HiFi.nl | 01 augustus 2011

Importeur Audiac heeft al ruim dertig jaar topklasse audioapparatuur van verschillende merken onder zijn paraplu. Om het rijke aanbod aan merken en producten efficiënt onder de aandacht te kunnen brengen, hebben we op onze Special Page een indeling gemaakt die ervoor zorgt dat de merken van de importeur met de slogan Audio – Video – Topniveau zo goed mogelijk op hun plaats vallen. In de eerste categorie zagen we alle merken die onder Audiac Audio Video vallen al voorbij komen. In deze tweede categorie laten we een aantal producten uit de Audiac Living serie de revue passeren. 

Geniet ook in de werkkamer of de keuken, in de tuin of op het strand: met de apparatuur die Audiac onder de noemer Audiac Living aanbiedt, kan het allemaal en altijd. We zijn voor een optimale muziekbeleving niet langer aan de woonkamer gebonden. Of het nu compact, draagbaar of lifestyle moet zijn, de voortdurende drang naar verbetering en designminimalisering heeft de afgelopen jaren veel nieuwe inzichten gebracht. Merken die aan deze categorie bijdragen, zijn onder meer Tivoli Audio, Geneva, Arcam, Olive en Artora.

Tivoli Model One

Tivoli Audio werd opgericht om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de Model One: ’s werelds eerste tafelradio, ontworpen door Henry Kloss en Tom DeVesto, twee pioniers die hun sporen in de audiowereld ruimschoots verdiend hebben. Tivoli Audio-producten zijn te herkennen aan de verbluffende klankkwaliteit, de sterke en stijlvolle lijnen, de vanzelfsprekende bediening, de hoogwaardige eenvoud en de perfecte afwerking. Tivoli Audio. The Original Radio Company; op deze website lees je er alles over.

 Olive 4 HD

Natuurlijk hebben al deze merken een thuishaven op het internet. Voor meer informatie over Arcam kun je bijvoorbeeld hier terecht. Maar HiFi.nl is net zo goed een uitstekend uitgangspunts om de verschillende merken van Audiac Living te verkennen. Lees bijvoorbeeld over Model 10, de veelzijdige jubileumwekkerradio van Tivoli Audio, of het achtergrondartikel over The Original Radio Company – binnenkort op HiFi.nl. Daarnaast hebben we ook van Arcam een eigen Special Page, en kun je op onze website de recensie over de Arcam AVR-400 en BDP100 lezen, of onze Vaderdagtip van het merk nog eens nalezen: de rCube. Ook het merk Olive is vertegenwoordigd, met onder meer een recensie van de 4 HD (zie ook bovenstaande foto), en binnenkort de recensie van de nieuwe 6 HD

Arcam rCube

Uiteraard is ook Geneva goed vertegenwoordigd op HiFi.nl. Zo hebben we samen met importeur Audiac een uitgebreid achtergrond artikel (of White Paper: educatieve informatie over het merk overzichtelijk samengenomen) over de techniek achter Geneva opgesteld – lees gerust deel 1 en deel 2 van deze uiteenzetting.

Hieronder vind je tot slot een kort filmpje voor de introductie van de Geneva XL.

EDITORS' CHOICE