HOBO hifi failliet (update)


Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2014
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 17 oktober 2014

Een vervelend nieuwsbericht uit de markt vandaag: HOBO hifi, 's lands grootste hifi-keten met 15 vestigingen, is in moeilijkheden. Volgens een bron zijn alle medewerkers donderdag 16 oktober verzocht naar het hoofdkantoor in Geldermalsen te komen, waar zij als eersten het bericht ontvingen dat de keten er helaas mee moet stoppen. Winkels bleven vandaag gesloten.

"Na het vertrek van het merk Beats by Dre bij importeur en zuster-B.V. Penhold, eerder dit jaar, ging het al bergafwaarts met het bedrijf," wordt ons door een ex-medewerker gemeld. "Een doorstart lijkt niet meer mogelijk." Verhuizers zouden inmiddels aan de slag gegaan zijn om de filialen leeg te ruimen; de inboedel is nog aanwezig, maar alle apparatuur is uit de winkels gehaald. Ons bereikt inderdaad een aantal berichten dat de filialen geleegd en gesloten zijn. Ook het webwinkel-onderdeel van HOBO is gedeactiveerd: de webshop is niet meer te bereiken en bestellingen worden in ieder geval op dit moment niet meer in behandeling genomen.

Update
Bovenstaande bereikte ons vandaag en gisteren via diverse kanalen. Uiteraard gingen we op zoek naar een reactie van HOBO zelf, om speculatie te voorkomen. Zo is onbekend wat de rol van het merk Beats by Dre in het proces gespeeld heeft. Een officiële verklaring blijft echter vooralsnog uit, dus wordt vervolgd. Inmiddels weten we wel dat de winkelketen vrijdagmiddag door de rechter failliet is verklaard. Volgens Curator Piet Gunning is het krediet donderdag door de bank opgezegd, waarna de voorraden uit de winkel zijn verwijderd. Over de daadwerkelijke oorzaak en de potentie voor een doorstart kunnen we nog niets melden.

We wensen de organisatie en de ruim vijftig medewerkers van HOBO hifi veel succes met de volgende stap.

EDITORS' CHOICE