ARTIKELEpson

Beeld & 3D op HiFi.nl


Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2011 | Epson

Al enige tijd hebben we op HiFi.nl een Beeld & 3D Special, die ook in de hoofdnavigatie bovenin met een tabblaadje te vinden is. Op deze pagina verzamelen we allerhande content die relevant is met betrekking tot het thema Beeld & 3D. Zo vind je er achtergrondverhalen over 3D (zowel in de bioscopen als thuis op de bank), staan er recensies gekoppeld van merken en apparaten die met het thema bezig zijn, en worden er nieuwtjes gelinkt over de ontwikkelingen op het gebied van 3D en andere beeldinnovaties. 

Omdat we deze Special op korte termijn flink uit willen breiden, of daar eigenlijk al behoorlijk mee bezig zijn, zagen we aanleiding om de pagina en alles wat er bij hoort nog eens onder de aandacht te brengen. Er zit immers een hoop artikelen achter deze Special verscholen die best nog eens naar voren gehaald mogen worden. Zo vind je in bovenstaande inleiding al linkjes naar 3D-achtergrondartikelen, maar plaatsten we ook een uitgebreid `Hoe Werkt`-artikel over de techniek achter deze manier van films maken, kijken en beleven. Of lees je gekoppeld aan de Special bijvoorbeeld hier over de Marantz UD9006 Universal Player (waar we toevallig komende week met een recensie van de UD7006 een vervolg op plaatsen). En over mogelijkheden van Arcam voor weergave van muziek en film uit één enkele set, of over de Logitech Z906 Surround Set, voor Home Cinema ervaring in een hele andere prijsklasse. En natuurlijk de nieuwe T757 AV-receiver van NAD, waar we ook een uitgebreide bespreking aan gaan besteden. 

Marantz UD9004

Uiteraard zijn er in de categorie `beeld` ook diverse nieuwtjes en recensies terug te vinden. Neem bijvoorbeeld de onlangs gepubliceerde recensie van de Bose VideoWave, de televisie die een compleet home cinema systeem moet herbergen, of de binnenkort te verschijnen recensies van de Panasonic VT30 televisie en de PT-AT 5000 3D Home Cinema projector.  

Bose VideoWave

Wanneer je aan Beeld & 3D denkt, verdienen de mogelijkheden van projectie namelijk ook de nodige aandacht. Denk daarbij aan de Optoma EW775 3D projector. En niet voor niets hebben we een HiFi Special Page van het merk Vogel`s, en van fabrikant Projecta, voor diverse schermen en ophangsystemen voor beamers en dergelijken. Ook gaan we binnenkort flink uitpakken met een Special Page voor Epson, waarin alles met betrekking tot beleving van audio en video met schermen en projecten uitgebreid de aandacht krijgt: van techniek tot de verschillen tussen TV en projectie, en tussen dataprojectie en home cinema. En zie in onderstaand filmpje wat Epson zoal voor de fanatieke gamer kan betekenen.

EDITORS' CHOICE