REVIEWPhilips

Philips Test 'T Thuis Deel 3 – De tester van de BT3500 wireless speaker van Bol.com thuis bezocht


Menno Bonnema | 05 december 2014 | Philips

Zou je één van de nieuwste Bluetooth-speakers van Philips niet eens een keer zelf willen uitproberen. Die oproep deden we hier een paar weken geleden. In samenwerking met Bol.com beschikten we over negen modellen van de gloednieuwe Philips BT3500, in strak wit.

Negen exemplaren van de onlangs geïntroduceerde Philips BT3500 wireless speaker hebben we laten testen door ons Test’T-Thuis panel. De panelleden kregen de kans in hun eigen thuisomgeving aan de slag te gaan met de draadloze speaker. In de afgelopen twee weken kon je de mening van acht van de negen deelnemers al lezen in het eerste artikel en het tweede artikel.

Het negende lid van het panel gingen we thuis bezoeken, om hem (ja, het is weer een man geworden, sorry dames) vervolgens uitvoerig aan de tand te voelen over zijn ervaringen. Het verslag hiervan kun je hier lezen èn zien.

And the winner is…Dirk-Jan Smit uit Leiderdorp
Hoewel “op bezoek bij de winnaar” wellicht hier een verwarrende kop is om mee te beginnen: alle negen panelleden mochten immers de Philips BT3500 in bezit houden. Winnaar noemen we in dit geval dan ook diegene die wij met een bezoek vereren. En zo staan wij op de eerste koude vrijdagmiddag van het najaar bij Dirk-Jan Smit op de stoep.

Gelukkig mogen we snel binnenkomen in de nog maar net door Dirk-Jan betrokken woning aan de rand van Leiderdorp. De nodige verbouwingen zijn nog maar enkele weken achter de rug en de laatste verhuisdozen uitgepakt.

Wij merken er weinig van: Dirk-Jan lijkt zich al helemaal thuis te voelen op deze nieuwe stek. En de geluidsinstallatie heeft ook al de juiste plek in huis gekregen, zo laat de heer des huizes weten. “Die klinkt hier op de nieuwe plek erg goed”. Dat kunnen wij na beluistering snel beamen. Zo zijn we zonder er erg in te hebben gelijk weer op muziek aanbeland. Maar goed, niet erg, daar waren we ook voor gekomen.

Je kunt in huize Smit trouwens ook moeilijk om de muziek heen, letterlijk: in de woonkamer staat prominent de piano (een Broadwood Boudoir Grand voor de kenners) van Dirk-Jan’s vrouw. Ze is muziekdocente en geeft onder andere pianoles thuis.

Dirk-Jan zelf is ook een echte muziekliefhebber, dat bewijst de goed met cd’s gevulde kast in de kamer. Zijn muzieksmaak is opvallend breed: van klassiek tot pure pop. Op audioapparatuur gebied is hij al jarenlang bezig om te komen tot de meest optimale geluidsweergave in huis. Die zoektocht begon ooit met de aanschaf van voor- en eindversterkers van Quad.

Momenteel wordt het geluid verzorgd door een cd-speler van Rega, voor- en eindversterkers van Sfinxs en luidsprekers van het Nederlands merk Master van ontwerper Rick Paap. De BTP-9700 blu-ray speler van Philips mag niet onvermeld blijven van Dirk-Jan: “Die presteert opvallend goed, ook als het om cd-weergave gaat.” Dirk-Jan geeft wel om goed geluid in huis, zoveel is ons nu wel duidelijk.

MERK

EDITORS' CHOICE