ARTIKELTangent

Bezoek de Wow! Wintershow voor dealers


Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2011 | Tangent

(Ingezonden mededeling)

Ben je dealer in de hifibranche en heb je zin om alvast in Winterse stemmingen te komen? Neem dan eens een kijkje op de Wow! Wintershow van Havoned, Onkyo, TDK en Grundig. Deze kun je nog op 10, 11 en 12 oktober bezoeken in de Havoned showroom in Putten. De Huisshow is speciaal bedoeld voor bestaande dealers en geïnteresseerde dealers die meer informatie willen ontvangen over de productintroducties voor het winterseizoen, maar ook voor een uitleg over bestaande producten. Tijdens deze show worden er nieuwe producten getoond voor aankomend seizoen. We kijken naar de producten van Jamo, Scansonic, Tangent en Vogels.

Jamo breidt het assortiment uit met een nieuwe serie Active speakers. Zo is er de P 404, gebaseerd op het model S 404. Daarnaast wordt de P345 geïntroduceerd op de markt, vergelijkbaar met het bekende model A345. De serie wordt compleet gemaakt met de komst van P 102, een 2.1 systeem met geluidskwaliteiten op hoog niveau.


Foto: De Jamo P 404

De Jamo P 404 is het ‘boekenplank-model’, voorzien van een sober, toch strak uiterlijk met een hoogglans finish. Het active speaker system kan gelijktijdig worden aangesloten op vier verschillende geluidsbronnen. Het geluidsproduct is voorzien van twee analoge inputs waarmee gemakkelijk veelgebruikte apparaten zoals de computer, cdspeler, MP3-speler of iPod kan worden aangesloten. Daarnaast is de P 404 voorzien van 2x een optische aansluiting, waarmee de tv en setup boxes aangesloten kunnen worden. Desgewenst kan via de sub output ook een subwoofer worden aangesloten om het geluid extra kracht te geven. Met de USBaansluiting kan de iPhone worden opgeladen.

De Jamo P 345 is gebaseerd op het bekende A 345 en is speciaal ontworpen voor ‘custom’ gebruik. Dankzij de line in kan het producten direct worden aangesloten op de pc, cd speler, MP3-speler, iPod of ieder ander product met een analoog signaal. Om het geluid te verdiepen, kan er een subwoofer worden aangesloten op de P 345. De P 345 van Jamo is voorzien van een table stand, maar kan ook worden opgehangen dankzij het speciale mounting systeem. Ideaal en multi-inzetbaar voor de ‘custom install’ markt.


Foto: Jamo P 102

Compact en handig overal in huis te plaatsen, dat zijn de kenmerken van de Jamo P 102. De P 102 is een 2.1 systeem, waarbij een subwoofer is toegevoegd en kan tegelijkertijd op vier verschillende bronnen worden toegevoegd. Net als de andere twee producten uit de Active serie kan het op diverse systemen met een analoge output worden aangesloten. De P 102 is voorzien van een 1x optische en 1x coaxiale input speciaal voor aansluiting op flatscreens. Bij het product wordt een afstandsbediening geleverd voor optimaal gebruiksgemak. Dankzij de bijgeleverde voeten kan het compacte systeem gemakkelijk geplaatst worden.

Alle modellen uit de serie Active Speakers van Jamo zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart, de P 404 en de P 102 zijn afgewerkt met een luxe high gloss-laag. De adviesprijzen zijn als volgt:
- P 404: 399,95 euro
- P 345: 249,95 euro
- P 102: 499,95 euro
De Jamo P 404 is beschikbaar vanaf oktober, de P345 en P102 zijn verkrijgbaar vanaf december/januari.

Tangent
Op IFA 2011 heeft Tangent al een voorproefje gegeven op de nieuwe producten. Op de Wow! Wintershow zijn er de compacte Tangent Fjord Dock, de uitbreiding op de Alio radio-lijn en de uitbreiding op de EVO serie.

De Fjord Series van Tangent is het resultaat van de samenwerking tussen twee partijen. Tangent zorgde voor de technologie en geluidskwaliteit, de ontwerpstudio van Jacob Jensen Design zorgde voor een minimalistisch en stijlvol design. De Tangent Fjord dock is een compacte radio en is daarom geschikt voor een huiskwamer waar de ruimte voor het plaatsen van een audio systeem beperkt is. De Tangent Fjord stereo speaker maakt gemakkelijk verbinding met de iPhone and iPod van Apple door middel van de geïntegreerde dock maar ook met TV, PC, MP3, mobiele telefoons en andere bronnen. De Tangent Fjord dock is per eind oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 249,95 euro.


Foto: de Tangent Fjord

De Alio radio-lijn van het Deense audio-merk is uitgebereid met twee radio’s: de Alio Junior en de Alio FM/dock. De Alio FM is een  FM Radio met een docking station, speciaal gemaakt om favoriete muziek af te spelen via iPod en iPhone en tegelijkertijd wordt het apparaat opgeladen. Het docking station staat bovenop het audioproduct, zodat de radio gemakkelijk te bedienen is. Bij de radio wordt een afstandsbediening geleverd, zodat je gemakkelijk door het menu kan scrollen. De Alio FM/dock maakt duidelijk deel uit van de Alio-serie, met zijn houten behuizing, glossy finish en strakke lijnen. De radio is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, wit, rood en een speciale finish in walnoot.


Foto: Tangent Alio

Voor wie zijn Alio graag meeneemt, introduceert Tangent de Alio Junior. Het speaker systeem kan direct naar de luisteraar toe worden gericht of naar boven worden geplaatst. De radio is ook voorzien van batterijen, waardoor je extra flexibel ben en het product echt overal mee naar toe kan nemen. De houten behuizing is voorzien van een mooie glanzende lak in diverse kleuren(zwart, wit, rood en walnoot). Als finishing touch zijn de speakers en knoppen voorzien van rubber. De Alio Junior is gemakkelijk te bedienen met de drie knoppen; een voor volume, een voor het vinden van je favoriete radiostation en voor het kiezen van de bron. De radio kan ook ook worden aangesloten op diverse andere, externe bronnen zoals PC, TV, iPod en MP3-speler. De Tangent Alio Junior en Alio FM/dock zijn vanaf november verkrijgbaar. Je betaalt 199,95 voor de Alio FM/dock en 129,95 voor de Alio Junior.   

EDITORS' CHOICE