NIEUWS

Auro3D-mix voor nieuwe album Ozark Henry in Nederland opgenomen


Redactie HiFi.nl | 18 januari 2015

Het uit België afkomstige Auro-3D (lees hier alles over de technologie) zal verwerkt worden op de blu ray release van het nieuwe album van Ozark Henry getiteld Paramount. Het album werd opgenomen met het Nationaal Orkest van Belgie en zal op het thuismedium (lees ook onze blu ray test met audio schijfjes) voorzien worden van driedimensionaal geluid.

Auro-3D is een volgende stap op het gebied audio, waarbij ook hoogte wordt toegevoegd aan stereo en surround. Volgens bedenker Wilfried Van Baelen is het de manier om je huiskamer te doen klinken als concertzaal. De Auro-3D mix werd gedaan door Ronald Prent en opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum. De mastering werd gedaan door meervoudig Grammy-winnaar Darcy Proper.

Henry en het nationaal orkest zullen in maart met het album op tournee gaan. Hij speelde al een keer live samen met het orkest tijdens een persevenement bij Bozar Brussels waar de Auro 3D-mix alvast te horen was. Er kan thuis naar de mix geluisterd worden in combinatie met een AV-receiver die geschikt is voor Auro-3D plus hoogtespeakers, maar ook onderweg met Auro-hoofdtelefoons die 3D kunnen reproduceren.

Lees ook onze recensie van een van Ozarks eerdere albums; The Sailor Not The Sea.

EDITORS' CHOICE