NIEUWSLinn

Linn-frontman Gilad Tiefenbrun begeleidt unieke avond bij Beter Beeld & Geluid


Redactie HiFi.nl | 01 februari 2015 | Linn
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 21 januari 2015

Linn-frontman Gilad Tiefenbrun komt vanuit Schotland naar Nederland om bij Beter Beeld & Geluid in Hilversum uitleg te geven over het verleden, het heden en de toekomst van zijn bedrijf. Hij zal onder meer alles vertellen over de Linn Exakt technologie. De presentatie vindt plaats op woensdagavond 4 februari.

Tijdens zijn presentatie zal Tiefenbrun, die bekend staat als zowel een enorme muziekliefhebber als een begenadigd verteller, gebruik maken van drie Exakt systemen: de Akudorik, de Akubarik (foto onder) en de Klimax 350. Linn Exakt is volgens het merk een revolutie op het gebied van audio; muziek wordt tot in de speaker in het digitale domein gehouden. Daardoor worden verliezen tot een minimum beperkt en zijn de luidsprekers een constant opwaardeerbare bron.

"The source is in the speaker" is dan ook de lijfspreuk die door Linn gehanteerd wordt. Door een combinatie van de beste tuning en de nieuwe Exact technologie kunnen de speakers overal optimaal presteren. Exakt compenseert namelijk voor niet-optimale plaatsing van de speakers, voor volume-verschillen tussen de drivers in de speaker onderling en voor fase/tijd-fouten over het gehele frequentiebereik.

Gilad Tiefenbrun werd geboren in 1972, hetzelfde jaar waarin zijn vader Linn oprichtte. Met een achtergrond in de elektrotechniek ging hij daar in 2003 aan de slag als hoofd van de research- en development-afdeling en na gestudeerd te hebben aan Harvard werd hij in 2009 benoemd tot directeur. Beter Beeld & Geluid bestaat sinds 2004 en in onze special kun je alles over de winkel teruglezen.

Uiteraard mogen bezoekers Tiefenbrun die avond het hemd van het lijf vragen en naast een prijsvraag zal er ook genoten kunnen worden van een hapje en een drankje. Bekijk hieronder het complete programma voor 4 februari. Aanmelden kan door even een mailtje te sturen naar info@beterbeeldengeluid.nl

  • 19:00 – Inloop
  • 19:45 – Welkomstwoord en introductie Gilad Tiefenbrun
  • 20:00 – Exakt presentatie door Gilad – Deel 1
  • 20:45 – Pauze
  • 21:00 – Exakt presentatie door Gilad – Deel 2
  • 21:45 – Prijsuitreiking prijsvraag en napraat
  • 22:30 – Einde

EDITORS' CHOICE