NIEUWSOnkyo

Onkyo werkt met Woox aan high-end bluetooth-speakers en hoofdtelefoons


Redactie HiFi.nl | 28 januari 2015 | Onkyo

Onkyo kondigde vandaag een partenovereenkomst aan met Woox Innovations; de voormalige audio- en lifestyle entertainment divisie van Philips. Woox werd vorig jaar overgenomen door Gibson Brands en zal in eerste instantie met Onkyo gaan werken aan de ontwikkeling en distributie van high-end bluetooth-speakers en hoofdtelefoons.

Woox heeft een uitgebreid verkoopnetwerk en de samenwerking moet ervoor zorgen dat de ervaring en kennis van Onkyo wereldwijd doorgezet kan worden. Woox ziet dat de wereldwijde markt voor draadloze home audio, waaronder audio met Bluetooth en / of Wifi-connectiviteit, blijft groeien.

En in het thuisland van het Japanse Onkyo loopt men nu eenmaal voorop op het gebied van hoogwaardige audio. Onkyo en Woox willen nog sneller kunnen inspelen op de wensen van de consument door het inzetten van nieuwe technologieën. De twee bedrijven zullen producten op de markt brengen die zich richten op de snelgroeiende marktsegmenten.

“De overeenkomst met Woox biedt een enorm groeipotentieel, zowel op het gebied van ontwikkeling als distributie. Zij zijn aanwezig in meer dan 100 landen”, vertelt Onkyo-president Munenori Otsuki. “Onkyo wordt al jaren geprezen voor zijn ontwikkeling van audio- en speakerproducten en nu zullen we alleen nog maar harder groeien en beter presteren."

Ook Woox-baas Wiebo Vaartjes heeft niets dan lovende woorden voor Onkyo. “Onkyo heeft een rijke historie, uitgebreide technische kennis en een sterk merk. Onze partnerovereenkomst voegt waarde toe voor onze bedrijven maar ook voor onze retailklanten en de eindgebruiker. De aankondiging is een belangrijke stap vooruit in de implementatie van onze multi-brand strategie."

Bekijk ook onze Onkyo-special.

EDITORS' CHOICE