NIEUWS

Paradiso richt eigen platenlabel op voor beginnende bands


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2015

Paradiso in Amsterdam start een eigen platenlabel. De zogenaamde Paradiso Vinyl Club is bedoeld om beginnende artiesten naar een hoger plateau te duwen. Volgens Paradiso doen de hedendaagse platenmaatschappijen te weinig om aanstormend talent te stimuleren.

"Met de Paradiso Vinyl Club willen we ongeveer eens per twee maanden een vinylsingle uitbrengen van een nieuwe band of artiest die wij de moeite waard vinden", vertelt Barend Brieffies van Paradiso. "Daarbij hoort een optreden in de kleine zaal. Bands die nu iedereen kent zoals Coldplay en John Legend traden daar op toen ze nog maar één single op zak hadden. De single's zullen telkens in de kleine zaal te koop zijn, maar ook bij Amsterdamse platenzaken als Concerto en Rush Hour en via onze website".

De singles zullen verkocht worden 7,50 euro, waarbij leden van de Paradiso Vinyl Club korting krijgen. Wie voor veertig euro lid wordt, krijgt de eerste vijf singles per post toegestuurd. En je bent als lid verzekerd van een plek op de gastenlijst bij de optredens in de kleine zaal. Geld zal er met het label niet verdiend worden, het is enkel opgezet om nieuw talent een kans te geven. "De bands leveren ons de muziek en het artwork voor de single, wij doen de rest", aldus Brieffies.

EDITORS' CHOICE