NIEUWSRoksan

Roksan introduceert K3-serie met CD-speler en ge´ntegreerde versterker


Redactie HiFi.nl | 12 maart 2015 | Roksan

Roksan volgt de K2-serie op met de K3-lijn. De basis is hetzelfde gebleven, maar op verschillende punten verbeterd. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met het Duitse Burmester, die verantwoordelijk zijn voor de bouw van de door Roksan gerealiseerde ontwerpen. De eerste producten uit de lijn zijn de K3 CD-speler en K3 Ge´ntegreerde Versterker.

De K3 CD-speler biedt een stabiele basis (9 kg) voor de laseraftasting. Het apparaat gebruikt de nieuwste 24 bit / 192 kHz D/A-technologie en is voorzien van een klokkristal. Die combinatie leidt volgens Roksan tot een gedetailleerd en diep klankbeeld en een laag ruisniveau van <-96 dB. De speler is uitgerust met drie digitale uitgangen: coax, optisch plus XLR AES/EBU.

De K3 Ge´ntegreerde Versterker gebruikt voor de eindversterker twee gescheiden monoversterkers met eigen aansluitingen op de voeding. Deze is opgeschaald tot 550 VA om de grootste signaalpieken weer te geven met maximale Ĺcontroleĺ voor elke luidspreker. Hij beschikt daarnaast over een extra lage HF-storingsgevoeligheid.

De aptX compressiemethode heeft de volgende eigenschappen: 16 bit | 44.1 kHz, 352 kbps overdrachtsnelheid per kanaal, een frequentiebereik van 10 Hz -22 kHz en een dynamisch bereik van meer dan 92 dB. Zo zou er ook via een draadloze verbinding (tot op 30 meter afstand) audio in CD-kwaliteit mogelijk zijn. Er kunnen tot tot 16 verschillende digitale audiobronnen gestreamd worden.

Importeur Monitor Audio zal de K3 CD-speler en K3 Ge´ntegreerde Versterker in maart beschikbaar stellen. De verkoopprijs (voor elk) bedraagt 1499.


EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »