NIEUWSLinn

Linn: nieuwe DS-spelers en firmware


Redactie HiFi.nl | 17 maart 2015 | Linn

Het Schotse Linn komt met een compleet nieuwe serie DS-spelers én met een nieuwe firmware, 'SPACE Optimisation' genoemd. Te zien en te horen bij Beter Beeld en Geluid.

SPACE Optimisation
SPACE Optimisation verwijdert de vervormende effecten van je luistersituatie op de muziek. Zo kun je je kamer inrichten zoals jij dat wilt en toch de hoogst mogelijke kwaliteitsweergave bereiken. Dit doet deze firmware door rekening te houden met de gekozen luidsprekers, de ruimte en de unieke karakteristiek van de kamer.

Linn DS from Linn on Vimeo.

Exakt
Anderhalf jaar geleden ontwikkelde Linn het 'Exakt' systeem. Hiermee zorgde Linn voor een compleet digitaal pad van bron tot (Exakt) speaker en corrigeerde hiermee eventuele afwijkingen tussen de gebruikte drivers, elimineerde de kleuring van de kamer door staande golven en corrigeerde voor een sub-optmale plaatsing van de speakers in die kamer. Naast de 'SPACE Optimisation' voegt Linn nu deze uitgangen toe op alle DS-modellen. Daardoor kun je bestaande speakers (ook niet-Linn speakers) als een Exakt-systeem aansturen.

Upgrades
Bestaande Klimax DS of Akurate DS spelers kunnen worden geupgrade naar de nieuwe, verbeterde versies, waarbij ook gekozen kan worden om het board uit de 'oude' DS te gebruiken voor een extra 'Renew DS' in een andere zone.

EDITORS' CHOICE