NIEUWS

ElectroStyling: Smart interieur steeds toegankelijker

Rudirick de Jong | 11 april 2015

Wij merken dat steeds meer mensen kennis willen maken met smart interieurinrichting. Maar hoe kom je in contact met een smart specialist? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? En waar kun je terecht met vragen? Vragen die wij regelmatig horen. ElectroStyling heeft daarom de Smart Ready Quickscan ontwikkeld, een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een ElectroStylist. Een gesprek waarin de technische mogelijkheden en wensen worden besproken, maar ook inzicht wordt gegeven in de facetten van een smart interieur.



De ElectroStylist loopt door een vragenlijst waarmee duidelijk wordt wat de wensen zijn op het gebied van Smart Living. Op die manier kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met de mogelijkheden van een smart interieur en maak je kennis met de diensten van een ElectroStylist. De Smart Ready Quickscan is geschikt als je al concrete verhuis-, bouw- of verbouwplannen hebt, maar ook als je je huidige woning een make-over wilt geven.
De ElectroStylist adviseert over de juiste smart technologie in het interieur. Maar om een goed Smart Living-plan te kunnen schrijven, moet duidelijk zijn wat de wensen en eisen zijn. Hierbij gaat het niet om de producten en ook niet om het huis, maar echt om hoe je met techniek omgaat en welke rol techniek speelt in je leven. Dat is voor iedereen anders. Om je een beeld te geven van die talloze opties, lichten we de populairste en de meest opvallende mogelijkheden op de volgende pagina’s toe.



Smart Audio
Een smart audiosysteem is een muzieksysteem dat is aangesloten op je thuisnetwerk en het internet. Hierdoor heb je verbinding met je eigen muziekbibliotheek, maar ook toegang tot het online aanbod van Spotify of Deezer en alle internetradiostations. Je kunt via bluetooth of Apple Airplay muziek vanaf je smartphone of tablet streamen naar je muziekinstallatie. En met een app op diezelfde smartphone of tablet bedien je het systeem heel eenvoudig. Via de app kun je bijvoorbeeld bepalen wat je in welke kamer wilt horen. Audiosystemen zijn er in ontzettend veel varianten; van stereo met twee speakers tot draagbare luidsprekers, alles is mogelijk. Er zijn compacte systemen, inbouwspeakers of oplossingen waarmee je je bestaande installatie een upgrade kunt geven.



Smart video
Met een smart videospeler heb je toegang tot video’s op apparaten in je thuisnetwerk of via internet. Zo kun je online videodiensten als NetFlix, YouTube en Uitzending Gemist gebruiken, maar ook je eigen opnames bekijken. Denk daarbij aan vakantiefoto’s en video’s van dat dagje in de dierentuin. Met een smart videospeler maak je van een normale TV een Smart TV. De bekendste spelers zijn de Google Chrome Cast en de Apple TV, maar ook Blu-ray spelers of spelcomputers zoals de Sony Playstation of de Microsoft Xbox zijn hiervoor geschikt.



Smart koelkast
Een smart koelkast is aangesloten op internet, hierdoor heeft de koelkast allerlei extra functies. Zo kun je op afstand, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen, via je smartphone zien wat je thuis nog in de koelkast hebt liggen. De koelkast kan ook zelf zijn voorraad beheren en als iets op is, bijbestellen. Daarnaast kan zo’n slimme koelkast suggesties geven wat je kunt koken op basis van wat de ingrediënten die er nog inliggen. En een slimme koelkast kan je waarschuwen als de houdbaarheidsdatum van een product binnenkort afloopt. Het klinkt nog als toekomstmuziek, maar alle grote fabrikanten zijn er mee bezig. Enkele hebben zelfs al een demonstratiemodel laten zien.


EDITORS' CHOICE