NIEUWS

Spark in Vinkeveen: Custom Install met passie

Max Delissen | 16 mei 2015

Custom Install is, vaak zonder dat we het zelf in de gaten hebben, niet meer weg te denken uit ons leven. De voortschrijdende integratie van allerlei elektronisch systemen maakt niet alleen ons werk gemakkelijker, maar geeft ons ook meer woongenot en - niet in de laatste plaats - het veraangenaamt de manier waarop we ons entertainment beleven. Je kunt natuurlijk zelf al die systemen aan elkaar knopen, maar als je wil dat het resultaat niet alleen altijd perfect werkt en ook nog eens zo netjes mogelijk is ingebouwd en weggewerkt, dan krijg je vroeg of laat te maken met de Custom Install specialist. Het Vinkeveense bedrijf Spark is als distributeur werkzaam in deze sector. Distributeur in de breedste zin van het woord trouwens, want het blijft niet bij importeren van CI-apparatuur voor installatiebedrijven; Spark ontwerpt zelf ook complete Custom Install-systemen, geeft adviezen en leidt installateurs op, zodat ze kunnen voldoen aan de hoge eisen die Spark aan zichzelf, haar partners en haar producten stelt.



Het bedrijf is gevestigd in een fraai, monumentaal dijkhuis aan de Herenweg in Vinkeveen. Ik word ontvangen door bewoner en bedrijfseigenaar Ân Ho-dac en zijn vriendelijke hond Lola. Zijn compagnon Bart Hoogwerff Eikelenboom is op dat moment buiten de deur om aan een project te werken, maar in het kantoor maak ik ook kennis met medewerker Bernard. Al snel blijkt dat er méér schuilgaat achter de gevel dan ik dacht. Het naastliggende woonhuis is bij het pand getrokken waardoor een zeer ruime woon/werk situatie is ontstaan, waarin zowat alle oplossingen die Spark biedt in een realistische omgeving kunnen worden gedemonstreerd. Tijdens een kop verrukkelijke espresso vertelt de in Eindhoven geboren Ân, die zijn exotische naam dankt aan zijn Vietnamese vader, honderduit over zijn bedrijf en de manier van werken die er wordt gehanteerd. Zijn verhaal klinkt bijna als een spannend boek en begint vér voor de oprichting van Spark, omdat zijn voorgeschiedenis indirect heeft geleid tot waar hij nu mee bezig is.



Elke dag een zorg minder
“Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd, met als hoofdrichting Beleid en Beheer. Na mijn studie ben ik dan ook in de medische sector gaan werken, in de farmacie en in de thuiszorg-technologie. Ik heb diverse bedrijven gehad waarbij ik eigenlijk altijd bezig was om na te denken over hoe dingen beter of eenvoudiger konden. Het bedenken van oplossingen waar iedereen wat aan heeft is mijn grote passie, en die heb ik lange tijd in die sector kunnen toepassen. Door mijn werk in de thuiszorg-technologie kwam ik vaak bij mensen thuis, bijvoorbeeld voor het aansluiten van morfinepompen of belichtingscabines. Het motto van het bedrijf was ‘Elke Dag Een Zorg Minder’ en dat bleek niet altijd even eenvoudig te zijn. Maar omdat planning en strategie mijn hobby’s zijn sloot dat goed aan bij de zéér hoge eisen die aan diagnostica in huis word



en gesteld. Denk daarbij aan het monitoren van allerlei variabelen, zoals het detecteren van levenstekens. In die periode kwam Censyss op mijn pad, een bedrijf dat al die medische infrastructuur en custom control in huizen aanlegde. Daar leerde ik ook Bart, mijn huidige compagnon, kennen. Op het hoogtepunt van mijn medische carrière had ik meerdere bedrijven waar in totaal zo’n 230 mensen werkten. Eén van die bedrijven was Spark, en toen ik door veranderingen in de zorg meer en meer behoefte kreeg om buiten die sector naar een nieuwe uitdaging te zoeken heb ik, op Spark na, al mijn bedrijven verkocht en ben met Bart in de Custom Install gaan werken.”

 


EDITORS' CHOICE