NIEUWS

Kien presenteert het meest flexibele geluidssysteem tot nu toe


Redactie HiFi.nl | 22 mei 2015

Uit de wondere wereld van crowdfunding (dit keer via IndieGoGo) presenteert Kien een in Nederland ontwikkeld geluidssysteem dat alle andere geluidssystemen overbodig moet maken. Mark Rutten nam al een eerste exemplaar in ontvangst, maar er kan nog altijd gedoneerd worden zodat de makers het systeem uit kunnen breiden.

Het systeem van Kien is namelijk dusdanig multifunctioneel dat je hem moet kunnen gebruiken voor zo'n beetje al het geluid dat je dagelijks tot je neemt, ongeacht waar je je bevindt. Zelfs tijdens het wisselen van locatie past de Kien zich aan jou aan. Zo kun je hem gebruiken als home cinema-systeem, stereo-systeem of opdelen in meerdere draagbare speakers.

De sub van het systeem dient als het ware als soundbar en als oplaadstation. De los te koppelen speakers worden bij verbinding automatisch opgeladen. Bij los gebruik zou een draadloze speaker 12 uur lang moeten kunnen spelen. De losse sats zijn op vele manieren te gebruiken en eenvoudig uit te wisselen met vrienden. Bekijk een aantal van die manieren in het filmpje hieronder.

Op de sub kunnen eindeloos andere sats verbonden worden. Je kunt je Kien dus zo groot of klein maken als je zelf wilt. De speakers werken in combinatie met alle platforms en alle apps, zodat je niets extra's hoeft te installeren. De belangrijkste functies van het apparaat worden hierboven uitgelegd, maar voor het meest complete overzicht kun je het beste op de IndieGoGo-pagina kijken.

EDITORS' CHOICE