ARTIKELSavant

Savant - Home Automation

SAMENVATTING

Wat ik bij het testen van enkele muziek streaming producten in zusterblad Music Emotion ook al heb vermeld, gaat dit keer ook op voor het Savant Home Automation systeem. Oftewel maximale gebruiksvriendelijkheid bij zo min mogelijk ongewenste afleidende kwesties. Dit soort producten en diensten zijn immers bedoeld en ontworpen om ons het leven te vergemakkelijken en niet juist nog meer gecompliceerd te maken! Dat Savant daarbij ook flink leunt op de intuïtieve bediening van Apple producten en daar volledige aansluiting bij vind, is voor mij zeker een extra grote plus. Voeg daarbij een snelle en heldere implementatie, een trefzekere en probleemloos werkende app en een totaalsysteem wat een bewezen grootste klanttevredenheid van de complete Home Automation markt bezit en het moge duidelijk zijn dat ik iedereen met dit soort plannen adviseer het Savant systeem in zijn besluitvorming eens mee te nemen.

De Amerikaanse onderneming Savant is in 2005 met eigenlijk maar één doel opgericht. Het bieden van de hoogste mate aan comfort op het gebied van gebruiksvriendelijke Home Automation. Kortgezegd komt het er in de praktijk op neer dat Savant (automatische) toepassingen op gebieden als verlichting, klimaat, entertainment en beveiliging, zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk als maar mogelijk wil maken. Om dit te bereiken wordt van de bijzonder geavanceerde in eigen huis ontwikkelde technologie op dermate slimme wijze gebruikgemaakt, dat het eindresultaat uiteindelijk een symbiose van zowel geniale eenvoud als bijna eindeloze mogelijkheden is. Hierdoor kan Savant net zo eenvoudig en vanzelfsprekend worden geïmplementeerd als het in de dagelijkse praktijk kan worden toegepast.



Home Automation systemen zijn er tegenwoordig in allerlei prijsklassen en mogelijkhedengradaties verkrijgbaar. Van eenvoudige zelfbouw producten waarmee je enkel je verlichting mee in- en uit kunt schakelen, tot gecompliceerde en vaak ook kostbare maatwerk projecten waarmee letterlijk alles in- en rondom het huis kan worden ingesteld. In bepaalde gevallen heeft deze laatste groep soms zelfs al bepaalde vormen van intelligentie aan boord, waardoor sommige taken aan bepaalde omstandigheden kunnen worden aangepast. Het Savant systeem behoort tot deze laatstgenoemde categorie en behoort tot de state of the art op Home Automation gebied. 



(Bedienings-) eenvoud en compleetheid
Ondanks de veelomvattende en desgewenst zeer uitgebreide maatwerkfaciliteiten, wijkt Savant als systeem op meerdere aspecten van de concurrentie af. Zo is door de intensieve samenwerking met het in het Amerikaanse Cupertino gelegen Apple, toegang tot de Apple source code verkregen. Alleen daardoor is al meteen een dramatische verbetering op het gebied van klanttevredenheid gerealiseerd. Want de producten en vooral de slimme software van deze zeer bekende en populaire fabrikant, staan nu eenmaal bijzonder hoog aangeschreven om zowel hun snelle als intuïtieve werking en de ver doorgevoerde integratie en communicatie van de verschillende toepassingen.



Een belangrijk nevenvoordeel is dat het Savant systeem naast de bekende wandconsoles en keypads, ook naadloos met de eigen app middels een Android en iOS tablet en smartphone kan worden bediend. In basis bestaat ieder Savant systeem uit drie componenten, de user interface (Smartphone of remote control), een Host (hier draait de Savant software op) en een controller. Met deze controller kunnen dan de verschillende systemen zoals audio, video, licht, klimaat, gordijnen, beveiliging, energie en intercom/communicatie worden bediend. Voor grotere en meer complexe systemen kan deze basisconfiguratie nog met een groot gamma aan specifieke controllers worden uitgebreid tot aan uitgebreide HDMI matrix producten.



Vlotte implementatie
Doordat binnen het Savant systeem kan worden gekozen uit een grote bibliotheek met daarin de meest voorkomende toepassingen, kan met ‘drag’ en ‘drop’ software in korte tijd een complete basisopzet worden gerealiseerd. Uiteraard kan alles vervolgens tot in het kleinste details worden gepersonaliseerd en behoort ook maatwerk van de meer complexe toepassingen tot de mogelijkheden. Maar zelfs in dit laatste geval behoort Savant tot de meest probleemloze en vlotst te implementeren Home Automation systemen. Een hele mooie eigenschap daarbij is dat Savant systemen probleemloos met meer dan 5.000 andere producten samenwerken! Dit maakt het programma niet alleen betrouwbaar maar ook kosten efficiënt. Er hoeft immers veel minder geprogrammeerd te worden.

MERK

EDITORS' CHOICE