NIEUWSParadigm

Paradigm introduceert Concept 4F


Redactie HiFi.nl | 27 mei 2015 | Paradigm

Op de onlangs gehouden High-end show 2015 in München werd de ‘Concept 4F’ van Paradigm geïntroduceerd en gedemonstreerd. Met dit concept model wil Paradigm laten zien waartoe ze in staat zijn en welke richting ze met hun producten opwillen.

Aan het project wordt al 5 jaar door de engineers van zowel Paradigm als ook Anthem gewerkt. ‘Concept 4F’ is niet alleen in eigen huis ontwikkeld, ook de fabricage van dit model heeft in de eigen fabriek plaatsgevonden. Behuizing, drivers, filters; alles wordt ‘in house’ geproduceerd. Op deze wijze is het gehele fabricage proces volledig onder controle en kan een extreem hoge kwaliteitsstandaard worden gegarandeerd.

De Concept 4F biedt een 2.5 cm TruExtent tweeter met een Beryllium dome. Maar ook de 18 cm conus van de TruExtent midrange is uit dit materiaal vervaardigd. Beide units zijn voorzien van de Paradigm’s geperforeerde fase- reine lenzen. Voor betere geluidskwaliteit en bescherming.

Vier 21,5cm ‘Ultra-High- Excursion Differential Drive’ woofers worden in een resonanties opheffende configuratie toegepast: in fase stralen twee units voorwaarts en twee achterwaarts. Ieder woofer tandem wordt door een aparte DSP-gecontroleerde 700 Watt RMS versterker aangestuurd. Het totaal aan vermogen voor het laag per kanaal bedraagt derhalve 1400 Watt RMS (Piekvermogen 2,8kW) en wordt gecontroleerd door ANTHEM’s exclusieve Anthem Room Correction systeem.

Neem ook een kijkje op onze merk-pagina van Paradigm.

EDITORS' CHOICE