NIEUWSYamaha

Yamaha lanceert nieuwe Aventage-receivers


Redactie HiFi.nl | 20 juni 2015 | Yamaha

Yamaha presenteert vijf nieuwe AV-recievers in de Aventage-serie. De prijzen in euro's zijn nog niet bekend, maar afgaande op de prijzen in ponden lijkt een van de modellen sowieso een stuk goedkoper te worden dan alle voorgaande modellen uit de serie.

Het gaat om de A550 (met een in Engeland aangekondigde prijs van 550 pond het goedkope model), de RX-A850, de RX-A1050, de RX-A2050 en de RX-A3050. Alle modellen moeten later deze zomer, uiterlijk het begin van de herfst, op de markt verschijnen.

Alle modellen ondersteunen HDCP 2.2 voor 4K compatibiliteit, Bluetooth, wi-fi en hih-res muziekbestanden, inclusief DSD (5.6MHz), 24-bit/192kHz en FLAC, WAV, AIFF, ALAC, MP3 en WMA files. Dolby Atmos is te vinden op de RX-A850 en hoger, terwijl de RX-A1050 en hoger ondersteuning biedt aan DTS:X.

Verder hebben alle modellen onder meer een nieuwe jitter clock, bedoeld voor verbeterde netwerkcapaciteiten, Bluetooth en USB playback van muziekbestanden. De Aventage-serie heeft ook een nieuwe volume control unit die volgens Yamaha zorgt voor stroomlijning en dynamiek.

Het onderlinge verschil zit hem onder meer in de DAC's: de A1050 gebruikt bijvoorbeeld een enkele ESS Sabre DAC, terwijl de A3050 is uitgerust met twee verschillende chipsets van Sabre. Kijk op Whathifi voor meer informatie en bekijk ook onze merk-pagina van Yamaha.

MERK

EDITORS' CHOICE