NIEUWS

Bioscoop in Hilversum krijgt Dolby Cinema


Redactie HiFi.nl | 23 juni 2015

Pathé bioscopen met IMAX zitten verspreid door Nederland, maar voor een Dolby Cinema-ervaring kun je momenteel enkel nog terecht bij JT Eindhoven. Daar gaat verandering in komen; de bioscoopketen opent namelijk nieuwe zaal met Dolby Atmos en Dolby Vision (oftewel Dolby Cinema) in Hilversum.

Het nieuws werd bekend gemaakt door JT Bioscopen en Dolby Laboratories. De nieuwe bioscoopzaal combineert een uniek design met de allernieuwste beeld- en geluidtechnologieën van Dolby; Dolby Vision laserprojectie voor het beste beeld en Dolby Atmos voor het beste geluid. Daarmee moet Dolby Cinema ook filmbezoekers in Hilversum een optimale filmbeleving geven.

Op 15 juli vindt de eerste vertoning in Dolby Cinema plaats bij de vestiging in Hilversum. Er is gekozen om de nieuwe zaal te openen met een screening van de aankomende Pixar-film Inside Out, die te zien zal zijn in Dolby Atmos en Dolby Vision. De Nederlandse première van de film is tegelijkertijd de officiële opening van de nieuwe zaal in JT Hilversum.

JT-directeur Ron Sterk is trots op het feit dat het succes in Eindhoven een vervolg krijgt: “Onze bezoekers kiezen heel bewust voor de Dolby Cinema omdat het echt een andere bioscoopbeleving is. JT Bioscoop Hilversum is een van de modernste bioscopen van Nederland, gesitueerd in het hart van de mediastad. Ik kan me geen betere plek bedenken voor de ultieme bioscoopervaring.”

Dolby Cinema is voorzien van het Dolby Vision projectiesysteem, waarbij state-of-the-art optica en beeldverwerking gebruikt wordt om een hoog dynamisch bereik te leveren met verbeterde kleurentechnologie en een contrast ratio dat vele malen groter is dan andere beeldtechnologieën in de markt.

De Dolby Vision wordt daarbij aangevuld door Dolby Atmos voor de totaalbeleving die Dolby Cinema heet. Dolby Atmos is een technologie waarmee filmgeluiden verspreid worden door de hele zaal en zorgen voor de nodige diepte. Wij waren eerder aanwezig bij de première van Dolby Cinema in Eindhoven. Lees ons verslag daarvan hier terug.

EDITORS' CHOICE