Beter Beeld & Geluid debuteert Mark Levinson No.585


Redactie HiFi.nl | 24 juni 2015 | Mark Levinson

Mark Levinson kondigde onlangs hun zeer high end integreerde versterker No.585 als opvolger van de No.383 die in 2000 werd uitgebracht. Beter Beeld & Geluid mag als eerste dealer in Nederland exclusief de demo's van het nieuwe powerhouse verzorgen. En dat doen ze gedurende de gehele zomer.

De No.585 heeft een volledige 'dual mono' opbouw met zwevend opgehangen 900VA transformator, enorme voedingscapaciteit en overbemeten klasse A/B eindtrappen, direct afgeleid van zijn voorganger. Voor de eigenlijke DA conversie gebruikt hij een ESS Sabre 32-bit D/A chip waarvan Mark Levinson alleen de gebalanceerde stroom uitgang benut. Omzetting van deze stroombron naar spanning doet de No 585 met haar eigen circuit. Lees hier meer over het apparaat zelf.

Bij Beter Beeld & Geluid hebben ze de No.585 al uitgebreid beluisterd en vindt men het een van de allermooiste geïntegreerde versterkers aller tijden. Volgens de winkel klinkt hij rustig, homogeen en voornaam, als een echte Levinson, maar ook open en snel, als de nieuwe generatie No.532H/No.535 eindversterkers. En de ingebouwde DAC is daarbij meer dan enkel een 'extraatje', maar zeer hoog van kwaliteit en duidelijk gevoiced samen met de versterker.

Met een adviesprijs van 14.490 euro is de versterker niet goedkoop, maar voor een beperkte periode geldt een inruilactie. Bij inruil van een werkende voorversterker, eindversterker of geïntegreerde versterker krijg je tot 20% inruilkorting krijgen op de aankoopprijs.

Bij inruil van een product met een oorspronkelijke adviesprijs tot €5.000 euro, krijgt je 10% korting op de adviesprijs van de No.585. En bij inruil van een product met een oorspronkelijk adviesprijs van meer dan 5.000 euro ontvangt je 20% korting op de adviesprijs van de No.585. Het ingeruilde product dient bij Beter Beeld & Geluid te worden ingeleverd.

Ook voor bestaande bezitters van een Mark Levinson No.383 is er goed nieuws: met inruil van de voorganger No.383 (mits in werkende en uiterlijk goede staat) betaal je nog maar 9.990 euro voor uw nieuwe No.585. Kijk op de website van Beter Beeld & Geluid voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE