NIEUWS

Live muziek op de X-fi audioshow


Redactie HiFi.nl | 25 juni 2015

Eind september vindt in Veldhoven de X-fi high end show plaats waar meer dan 60 deelnemers meer dan 300 merken (bekijk de lijst tot nu toe) vertegenwoordigen. Maar naast alle deelnemers en merken zijn er natuurlijk ook weer live optredens.

Vorig jaar stonden de Bachsuites centraal tijdens de X-fi show en was er ook een Mozart kwartet. Dit jaar zijn er twee concerten op zaterdag en twee concerten op zondag. Wederom natuurlijk een cello suite van Bach, elektrische cello en cello Piccolo (5 snarig instrument). En er is een mini festival van een half uur door professioneel celliste Sanne de Graaf (te zien op de foto). Daarnaast zal ook een band van amateur rockers op hoog niveau het dak eraf gaan spelen. Ook zij geven dagelijks twee sessies weg.

Tot slot zullen er in de muziekkamer tal van lezingen zijn, onder andere van SnipRecords. Aan de hand van theorie en luistervoorbeelden vertelt Marijn over de zin en onzin van hoge resolutie audio en de kunst van het masteren. Een interessante sessie voor eenieder die al eens verwikkeld is geweest in dit verhitte debat, maar ook zeker geschikt voor hen die hun vingers er nog niet aan hebben durven branden.

Alle muziek en filmliefhebbers (er is ook een bios-opstelling) zijn welkom om naar het Koningshof in Veldhoven te komen. Het evenement vindt plaats op 26 en 27 september van 10.00 uur tot 17.00 uur. De organisatie wil er een groot en gezellig feest van maken. Aan de eerste 500 bezoekers op de zaterdag en zondag zal een CD worden weggegeven.

EDITORS' CHOICE