NIEUWS

Volledig beschermd de zomer door!


Redactie HiFi.nl | 29 juni 2015

De zon komt steeds vaker tevoorschijn, de eerste barbecues zijn aangestoken en met een beetje geluk heb je je vakantie al geboekt. De voortekenen zijn goed. Het belooft een onvergetelijk zomer te worden met spetterende festivals, feestjes en overal muziek. Om zeker te weten dat je er onbezorgd en met volle teugen van kunt genieten, geven we je een paar handige tips om jezelf en je spullen zo goed mogelijk te beschermen.

1: Ideale accessoires
Ben jij komende maanden zonnend op het strand te vinden? Dan doe je dat natuurlijk met je favoriete muziek in je oren. Tegelijkertijd maak je volop gebruik van je camera en leg je de meest onvergetelijke momenten vast op foto. Al die bestanden vullen de opslagruimte van je telefoon sneller dan je denkt. Voor je het weet, verschijnt de melding op je scherm dat er geen ruimte meer is voor je volgende foto. Met een SD kaart is dat probleem vliegensvlug opgelost. Het geheugen van de meeste smartphones kun je met ten minste 64 GB uitbreiden, zodat je onbezorgd vakantiekiekjes kunt maken.

En nu je smartphone toch ruimte heeft voor al je favoriete nummers, is hij je perfecte partner in crime voor het geven van een feestje. Het enige dat ontbreekt is een bluetooth portable speaker om de muziek wat extra volume te geven. Moderne bluetooth speakers weten bovendien een prachtig en kwalitatief geluid te produceren. Kijk eens bij het overzicht van bluetooth speakers en geniet deze zomer van een picknick in het park of dagje luieren op het strand.

2: Krakende kabels
Je kent het wel. Je hebt gloednieuwe headphones aangeschaft en je muziek klinkt beter dan ooit tevoren. Na een paar weken hoor je echter een kraak en blijkt dat de kabel beschadigd is. Zo is het snel gedaan met het luisterplezier. Had je maar een beschermende kit gebruikt! Dit voorkomt kabelbreuk en andere schade aan je headphones.

Heb je gekozen voor een bekend merk zoals Focal, Bowers&Wilkins of Sennheiser, dan zat er waarschijnlijk al een beschermende kit in de verpakking van je koptelefoon. Mocht je er zelf één willen aanschaffen, ga dan voor een handige beschermhoes waarin je je headphones, kabels, plugs en andere accessoires samen kunt bewaren. Ideaal voor onderweg in de auto of als handbagage in het vliegtuig.

3: Bescherm je oren
De warmste maanden van het jaar staan natuurlijk in het teken van feesten en festivals. De keiharde beats doen je oren helaas geen goed. Sta je te lang te dansen tussen de duizelingwekkende decibellen, dan loop je een behoorlijke kans op permanente gehoorbeschadiging. Gelukkig bestaan er genoeg middelen om je oren te beschermen. De earplugs van Hearringcoach zijn ideaal voor elke festivalganger die wel wil genieten van de muziek, maar geen schade aan zijn oren wil oplopen. Ze zijn verkrijgbaar vanaf €150 per paar.

Vind je dit te prijzig? Dan zijn er ook goedkopere opties. Noizezz biedt een grote variatie aan earplugs, met verschillende kwaliteiten en prijzen vanaf €15. Je kunt langsgaan bij de betere hoorspeciaalzaak of ze gewoon online kopen. In alle haast je plugs vergeten? Ga dan voor de eenvoudige plugs die op het festivalterrein te krijgen zijn. De kwaliteit en bescherming zal iets minder zijn, maar het is beter dan niets.

4: Veilig feesten
Niet alleen je oren, maar ook je smartphone kan op een festival wel wat bescherming gebruiken. Want wat doe je als de persoon naast je per ongeluk zijn glas bier over jouw toestel stoot? Met een beetje pech ben je in één keer compleet onbereikbaar en zijn ook nog eens al je vakantiefoto’s voorgoed verdwenen. Een hoesje voor je telefoon is dan ook geen overbodige luxe. Zo help je je smartphone de zomer te overleven en geef je hem meteen een zonnige uitstraling.

EDITORS' CHOICE