NIEUWSSony

Sony presenteert HT-RT5 Sound Bar


Redactie HiFi.nl | 12 juli 2015 | Sony

Sony komt met een nieuwe compacte soundbar voor surround sound met verschillende achterspeakers en een subwoofer. Hij produceert een 5.1-kanaals geluid van 550W.


De verschillende geluidsmodi bootsen de akoestiek van verschillende beroemde plekken na: het Morumbi Stadion in BraziliŽ voor voetbalwedstrijden, het Cary Grant Theater van Sony Pictures Studios in LA voor films en de O2 Arena in Londen voor muziek. De hoofdunit bevat een center speaker die op elk volume een helder geluid moet kunnen produceren. Daarnaast zijn er twee draadloze achterspeakers plus een aparte draadloze subwoofer.

Elke extra speaker maakt automatisch verbinding zonder dat er kabels nodig zijn. Het systeem heeft ook een microfoon om de akoestiek van je ruimte te testen met Digital Cinema Auto Calibration DX. Door het bepalen van de juiste locatie van de speakers wordt het optimale geluidsniveau gegenereerd. Het systeem kan ook uit de voeten met hi-res geluidsformaten; zo is er ondersteuning voor HD-bronnen zoals DTS-HD en Dolby True HD.

Er is ook aan de liefhebbers van streaming audio gedacht; de soundbar geeft toegang tot een grote keuze aan online muziek via Spotify Connect en ruim 100 andere muziekdiensten, zoals Deezer, TuneIn en Google Play Music. Met Google Cast is online muziek en internetradio van een mobiele toestel naar de speakers te casten. Bij het aanraken van het Cast-pictogram wordt het geluid draadloos van de smartphone of tablet naar de soundbar overgebracht.

Het streamen via Bluetooth werkt met One-Touch Listening via NFC. De LDAC-technologie van Sony brengt drie keer zoveel audiogegevens over dan standaard bluetooth-verbindingen. Hij heeft ook Wireless Multi-Room dat bediend kan worden met je telefoon of tablet of met de Sony SongPal-app. De HT-RT5 kan gecombineerd worden met andere compatibele draadloze speakers en hifi-systemen om overal gelijktijdig naar hetzelfde geluid te luisteren.

De 3-kanaals Sound Bar is voor de tv of aan de muur te plaatsen. Hij is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 800 euro. Bekijk ook onze merk-pagina van Sony en bezoek de website voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE