REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Inside Out


Redactie HiFi.nl | 19 juli 2015

Het duurde twee jaar, maar er draait eindelijk weer een nieuwe Pixar-film in de bioscoop. En hij is het wachten waard geweest. Filmpjekijken.com beloonde de film, die overigens ook de nieuwe Dolby Cinema-zaal in Hilversum mocht openen, met de volle vijf sterren.

Inside Out speelt zich voornamelijk af in het hoofd van het pas naar de grote stad verhuisde meisje Riley en volgt daar het wel en wee van haar belangrijkste emoties: Joy (Amy Poehler), Fear (Bill Hader), Anger (de altijd boze komiek Lewis Black), Disgust (Mindy Kaling uit The Office) en Sadness (Phyllis Smith eveneens uit The Office). Maar wanneer Joy en Sadness in haar hoofd verdwaald raken terwijl ze op zoek gaan naar wat kwijtgeraakte herinneringen, is het aan Fear, Anger en Disgust om ze weer veilig terug te brengen.

Volgens redactrice Isabeau van Halm werkt de kinderfilm wederom ook prima voor volwassenen. "Inside Out kent een vrij volwassen thema; verdriet en pijn horen bij het leven, en dit moeten we accepteren. Jonge kinderen zullen meer moeite hebben zich met die emoties te identificeren, veel van de gevoelens zullen voor hen (te) onherkenbaar zijn. Desondanks zullen ze zich met de snoepige en kleurige animaties prima vermaken. Ook de grappen, die elkaar in hoog tempo opvolgen, zullen niet onopgemerkt blijven."

Volgens van Halm bevat Inside Out alles wat een goede animatiefilm nodig heeft. "Er zijn veel grappen, wilde avonturen en een happy end. De makers hebben gebruik gemaakt van alle mogelijkheden die animatie hen te bieden heeft. Ze hebben hun fantasie de vrije loop gelaten. Inside Out is één van de beste en grappigste animatiefilms van Pixar. Emoties spelen niet alleen een rol in de film; ook het publiek krijgt met flink wat emoties te maken. Van vreugde tot verdriet, naar tranen van geluk omdat alles weer goed komt."

De volledige recensie van Inside Out kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE