REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Ant-Man


Redactie HiFi.nl | 26 juli 2015

Hoe top je het grootse spektakel uit Avengers: Age of Ultron? Door het juist klein te houden en niet te gaan voor nog groter. Marvels Ant-Man is deze week onze bioscooptip. Filmpjekijken.com beloonde de stripverfilming met 3,5 uit 5 sterren.

In Ant-Man zien we hoe inbreker Scott Lang (gespeeld door Paul Rudd) door wetenschapper Hank Pym (Michael Douglas) wordt aangespoord om nog een laatste kraak te zetten. Daarvoor moet hij gebruik maken van Pym's revolutionaire Ant-Man-outfit, waarmee hij piepklein kan worden en kan communiceren met insecten. De belangrijkste bijrollen in zijn voor Evangeline Lilly als Hope van Dyne (die Lang helpt vormen tot superheld) en Corey Stoll als Darren Cross (die als bad guy verandert in Yellowjacket).

Volgens redacteur Remco Visser verloopt de introductie van de minuscule held wel iets minder soepel dan die van bijvoorbeeld Iron Man of Captain America. "De bejubelde filmstudio heeft hier meer moeite om de zogenaamde Phase III te introduceren. Gelukkig kan regisseur Peyton Reed beschikken over een prima cast. Rudd is een uitstekende comedy-acteur, maar die gave wordt pas in de derde akte van Ant-Man echt aangesproken. En dat is jammer, want vanaf dat moment begint de film eigenlijk pas echt te leven."

Volgens Visser is het wel een must om de voorgaande Marvel-films gezien te hebben. "Ant-Man is door zijn bindende rol binnen het schema van Marvel namelijk nauwelijks meer te volgen voor mensen die nog niet eerder een comic-verfilming zagen. Er wordt behoorlijk wat voorkennis van het publiek verwacht; zonder weet van de eerdere films zul je jezelf dan ook regelmatig afvragen waarom de rest van de zaal aan het lachen is. Maar er zijn fans genoeg die benieuwd zijn wat de studio nu weer heeft gedaan."

Klik hier om de volledige recensie van Ant-Man terug te lezen.

 

EDITORS' CHOICE