NIEUWSSony

Sony toont kracht van MHC-V7D speaker


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2015 | Sony

Sony heeft in een serie Cymatics-experimenten een video gecreëerd om de kracht van de MHC-V7D speaker te demonstreren. Cymatics is een concept van Robert Hooke, waarbij geluid gevisualiseerd wordt door de gecontroleerde verplaatsing van deeltjes op vibrerende platen of membranen.

De trillingen die je in het filmpje ziet worden voortgebracht door het geluid van Sony’s High Powered Audio-systeem op Kiesza’s Hideaway. Het is het resultaat van een samenwerking met innovatiearchitect en pionier Yifei Chai en zijn team van de productiestudio Unit9. De video is een kennismaking met de MHC-V7D via resonerend zand, dansende verf, sonische watersculpturen en ferrofluïda, die in beweging worden gebracht door de subwooferbas van de luidspreker en daarbij ook gecombineerd worden met de lichteffecten van de speaker.

Alberto Ayala, directeur Beeld en Geluid van Sony Europe, vertelt over de samenwerking: “De MHC-V7D combineert ongelooflijke audiovisuele effecten met Gesture Control en ledspeakers voor een unieke geluidservaring. Het bijzondere van Cymatics is dat het letterlijk visuals creëert op basis van de geluidsdruk van de MHC-V7D en geluid en beeld op zodanige wijze combineert dat de toeschouwer Hideaway in een volledig nieuw perspectief ziet – net als wanneer ze ernaar luisteren via onze High Powered Audio-systemen.”

 

De MHC-V7D heeft 1550 Watt uitgangsvermogen (RMS 1440W, 105.5dB SPL) door Sony’s Smart High Power Technology. Met Sony’s Clear Audio+ technologie is het geluid af te stemmen op elke gelegenheid. Daarnaast kan het systeem muziek een extra boost geven met te bedienen dj- en samplergeluidseffecten, zoals reacties van het publiek of reggae hoorns.

Ook beschikt de MHC-V7D over twee microfoonaansluitingen, voor bijvoorbeeld karaoke. Naast de extreme bas worden de visuele zintuigen geprikkeld door de geïntegreerde en instelbare ruimtevullende feestverlichting, waarmee lichteffecten zijn te synchroniseren op de maat van de muziek. Door middel van de Gesture Control Technology zijn muziek en licht te bedienen met een handgebaar. Klik hier voor meer informatie over de MHC-V7D.

EDITORS' CHOICE