NIEUWSSonus faber

Sonus Faber introduceert Venere S


Redactie HiFi.nl | 03 augustus 2015 | Sonus faber

Sonus Faber introduceert de meest geavanceerde luidspreker uit de Venere-serie tot nu toe. De Venere S moet volgens het Italiaanse merk een brug slaan tussen hun Venere-lijn en hun Olympica-lijn.

De S is de meest krachtige drieweg luidspreker binnen de Venere-serie. Volgens Sonus Faber blijft het design trouw aan de eerdere zes modellen, maar is er wel het een en ander veranderd. De basreflexpoort aan de onzerzijde zorgt voor een efficiŽnte koppeling met de ruimte akoestiek, terwijl de speaker minder afhankelijk is van de fysieke positie in de ruimte. Daarnaast onderdrukt de positie van de poort eventuele ongewenste bijgeluiden.

Sonus Faber heeft de Venere S uitgerust met drie woofers van 18 centimeter, allemaal voorzien van aluminium om op die manier de beste lage frequenties te reproduceren. De midrange drivers maken gebruik van een gebogen membraan, en een speciale thermogevormde polypropylene materie die volgens het merk zorgt voor een natuurlijke reproductie van het algemene audio-spectrum. Tot slot heeft de tweeter een soft dome membraan gemaakt van zijde, ook voor afscherming van trillingen veroorzaakt door de andere drivers.

Ook de afwerking, inclusief het glas, is iets meer high-end. De Sonus Faber Venere S is verkrijgbaar in hoogglans zwart en wit voor een adviesprijs van 2599 euro per stuk. Voor de editie met walnoot afwerking betaal je 2749 euro per stuk. kijk voor meer informatie op de website van Sonus Faber.

EDITORS' CHOICE