NIEUWSSony

Sony televisie pakt EISA-award


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2015 | Sony
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 15 augustus 2015

Sony 65X9005C

Met een kader van net geen 5 mm dik is de 65X9005C van Sony een zeer opmerkelijk toestel. De onwaarschijnlijk dunne behuizing, samen met de uitstekende beeldkwaliteit van het Triluminos-paneel, levert Sony dit jaar een EISA Award op.

De conclusie is duidelijk: dit is een bijzondere televisie. Het is wat een talent van Sony om op tv-vlak toch designmatig vooruitstrevend te blijven. Denken we bijvoorbeeld aan de 65X9005B die vorig jaar verscheen en die opnieuw uitpakte met zichtbare speakers links en rechts van het scherm.

Sony 65X9005C

De X9005C-reeks mist die zichtbare speakers, maar is op een ander vlak heel bijzonder: de frame is heel dun, 4,9 mm. Als je deze Sony-ziet, lijkt hij enkel te bestaat uit een dun beeldpaneel. Dat is zeker zo als je hem op de muur monteert, want Sony levert een speciale beugel mee die het toestel heel vlak tegen de muur opstelt. De X9005C heeft een speciale luchtafvoer zodat het apparaat niet oververhit als hij dicht tegen een muuroppervlakte hangt.

Sony 65X9005C

Maar ook op beeldvlak is dit een topper. De X1-processor neemt de beeldverwerking waar voor het Ultra HD Triluminos-paneel, dat streeft naar het overbrengen van subtielere en rijkere kleurennuances. Sony bracht de afgelopen tijd ook nog eens software-updates uit die de Android TV stukken soepeler lieten draaien.

Ook het vermelden waard is de One-Flick-remote: niet altijd een perfecte vervanging voor de klassieke afstandsbediening, maar bij momenten is deze touchpad-remote wel een handigheid.

Daarnaast mocht Sony ook een award in ontvangst nemen voor hun HT-XT3; een nieuwe soundbase die deelt uit kan maken van een groter multiroom-audiosysteem, bediend via Sony’s SongPal-app. FWD beoordeelde de soundbase als een fantastisch klinkende, goed uitgeruste speaker met een zeer verleidelijke prijs.

Neem ook een kijkje op de website van Sony. En klik hier voor het volledige overzicht van alle winnaars en bekijk ook onze EISA-special.

EDITORS' CHOICE