NIEUWS

EISA awards: beste producten van 2015

Redactie HiFi.nl | 15 augustus 2015

Elk jaar zien we een enorme diversiteit aan HiFi-producten voorbij komen: goede audio komt in allerlei vormen, gaande van indrukwekkende vloerstaande speakers tot slimme draadloze speakers. Elk jaar op 15 augustus presenteert de EISA zijn awards voor de beste AV-producten. Een klein overzicht....

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2015-2016
HEOS van Denon is een extreem veelzijdig systeem voor muziek door het hele huis. Hij bestaat uit verschillende modellen luidsprekers —de HEOS 1, 3, 5 en 7—, maar bijvoorbeeld ook de HEOS versterker en HEOS Link. De HEOS HomeCinema soundbar en de HEOS Extend voor het vergroten van Wi-Fi-bereik maken de serie compleet.

"Het hele systeem is vormgegeven en aangedreven door de intuïtieve HEOS app (voor iOs en Android); Spotify, Tidal, Deezer en TuneIn radio zijn maar een losse greep uit het aanbod aan geïntegreerde muziekdiensten. HEOS is in staat om een verassend diepe bass te produceren, met goed ingeschatte middenhoge tonen en een energie die de ruimte vult—de perfecte manier om bruisend geluid door uw hele huis te verspreiden." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2015-2016
De Marantz NA8005 digitale muziekspeler kan overweg met veel verschillende bronnen en is in staat tot streaming over het netwerk tot 192kHz LPCM en DSD128. De high-end speler kan ook uit de voeten met diensten als AirPlay van Apple, Spotify Connect, en internetradio.

"Een USB-stekker zorgt ervoor dat u smartphones, tablets en muziekopslag-apparaten kan aansluiten en dat maakt de speler nog aantrekkelijker. Deze speler houdt van geluid met hoge resolutie, maar zijn soepele, aangename hoge tonen zijn daarbij ook een prima oplossing voor audio met een lage bitsnelheid en AAC of MP3 rip-bestanden. De diepe bass maakt het pakket compleet en maakt deze speler de trots in een hi-fi netwerk." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN TURNTABLE 2015-2016
Pro-Ject heeft voor de RPM3 Carbon heeft een hele reeks aan technische snufjes die al te vinden waren in de duurdere RPM-modellen gebruikt. Het onderstel en het plateau zijn van MDF en de mat op het plateau is van hergebruikt LP-vinyl. Aan de buitenkant zit een 15V AC motor.

"De nieuwe 10-inch (25,4 cm) S-vormige arm is een essentieel kenmerk, bestaand uit een tube van dempend metaal omgeven door een mengsel van hars en koolstofvezel. In de tube is een op maat gemaakte versie te vinden, met zilverbedrading, van Ortofons klassieke 2M moving magnet draaitafelpatroon—het laatste ingrediënt in deze zeer indrukwekkende draaitafel die een opmerkelijk stabiel geluid biedt waarbij je niet stil kan blijven zitten." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN HEADPHONES 2015-2016
De MOMENTUM 2 over-ear headphone borduurt voort op het succes van Sennheisers oorspronkelijke Momentum-model. Deze nieuwe versie heeft grotere oorschelpen en een inklapbare hoofdband om gebruik onderweg te vergemakkelijken.

"Andere aardigheidjes zijn onder meer een hogere kwaliteit in-line microfoon met afneembaar snoer—en hij heeft het luxe zachte leer en het mat geborsteld roestvrij staal van het origineel behouden.Eenvoudig te besturen en met een indrukwekkend bass. De MOMENTUM 2 slaagt erin aangenaam rijk te klinken en tegelijkertijd zeer gedetailleerd wanneer de muziek daarom vraagt. Daarmee staat de MOMENTUM 2 aan de top in zijn categorie en prijs." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN COMPACT HI-FI SYSTEM 2015-2016
Naim maakt meteen een statement met zijn draadloze alles-in-een-systemen. Onder het MDF buitenwerk van de Mu-so vinden we maar liefst zes drivers terug. Allemaal op maat gemaakt.

"De Mu-so wordt bestuurd met een touch draaiknop-bediening voor volume, inputselectie en het afspelen van muziek; een speciale app breidt besturing uit naar meerdere Mu-so systemen in het hele huis. Onder de motorkap voert krachtige interne DSP Naims eigen code uit om ervoor te zorgen dat het systeem geschikt is voor AirPlay, aptX Bluetooth en UpnP. De draadloze luispreker/systeemmarkt is zeer concurrerend—maar als u het scherpe, ritmische en krachtige geluid van Mu-so eenmaal gehoord heeft, bent u verkocht." Het volledige oordeel van EISA lees je hier terug bij FWD.

 

 

EUROPEAN AMPLIFIER 2015-2016
Hegels H160 is een geïntegreerde versterker met 150 Watt output. Het apparaat heeft verschillende analoge en digitale inputs: de coaxiale en optische connecties zitten naast de USB- en netwerkingangen; waarmee zowel DLNA als AirPlay van Apple ondersteund worden.

"De H160 is daarnaast uitgerust met een afzonderlijke lijningang en 6,35mm stekker, gemaakt om zelfs de meest bijzondere koptelefoons aan te kunnen sluiten. Als u de H160 aanzet wordt u beloond met een sterk geluid: de diepe en strak-gecontroleerde bass ondersteunt een krachtige muziekervaring. De H160 is de perfecte oplossing voor audiofielen die van historie houden, maar ook voor mensen die opzoek zijn naar nieuwe technologie." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN HIGH-END LOUDSPEAKER 2015-2016
Met de Sopra No2 introduceert Focal een nieuwe reeks luidsprekers voor het middensegment tussen de Electra-modellen en de Utopia-modellen. Hij heeft een opvallende vorm en aankleding en de afwerking komt ook in veel vrolijke kleuren.

"Het drieledig ontwerp, dat gebruik maakt van Focals ‘W-cone’ drivers, bevat één paar 18 cm subwoofers gecombineerd met een 16.5 cm luidspreker driver voor middenhoge tonen, en een van de firma’s bewezen inverted dome tweeters gemaakt van beryllium. De Sopra No2 is het resultaat van Focals harde werk op het gebied van ontwerpen met magnetische en driver ophanging. Allemaal met één doel; het verminderen van geluidsvervorming. Al dat werk heeft zijn vruchten afgeworpen: de Sopra No2 betovert met een geluid dat afwisselend expansief, expliciet, krachtig maar ook ongedwongen is, en zet daarmee de nieuwe standaard in deze categorie." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2015-2016
Speciaal voor de mensen die op zoek zijn naar stijl en kwaliteit is hier de draagbare Oppo HA-2 met een metalen behuizing verpakt in leer. Onder die metalen behuizing zorgt de ESS Sabre DAC voor hoge-resolutie geluidsweergaven tot 384kHz LPCM en DSD256.

"De HA-2 heeft twee USB-ingangen (Type A en micro B) aan de onderkant en twee 3,5mm stekkers aan de bovenkant. Een van de stekkers is een output voor koptelefoons. De andere stekker kan tweeledig gebruikt worden: als analoge input en als line-out aansluiting waarmee de gebruiker het apparaat kan aansluiten op een Hi-Fi systeem. De OPPO HA-2 is compatible met veel Apple en Android apparaten, en is daarmee de slimme optie voor iedereen die op zoek is naar strak geluid en goede performance voor een scherpe prijs." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN HIGH-END AMPLIFIER 2015-2016
Geluid van zéér hoge kwaliteit en allemaal afkomstig uit een enkel apparaat: de No 585 van Mark Levinson. Het krachtige powerhouse is uitgerust met een volledig gebalanceerde klasse A/B geïntegreerde versterker waarin een 32-bit LPCM en DSD USB DAC zit verwerkt.

"De versterker kan 200W per kanaal tot 2 Ohm stabiel blijven werken. De vier analoge en zes digitale ingangen zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan apparaten. Met zijn uitstekende, dynamische bereik en soepele, ruis-vrije hoge tonen heeft het krachtige geluid van de No585 de capaciteit om een breed en stabiel audiobeeld te creëren. De No585 brengt gegarandeerd spectaculair en helder geluid." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

 

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2015-2016
CM6 S2 is de nieuwste luidspreker in de 5-delige serie van CM-producten van Bowers & Wilkins. De vloerstaander heeft, als enige model, een tweeter die bovenop de speaker staat. Onder de behuizing zelf zit een 165mm geweven Kevlar driver voor bass- en middenhoge tonen.

"Er zijn ook zelfklevende rubberen voetjes bijgesloten voor gebruikers die de luidsprekers liever op een plank bevestigen. Daarbij geeft de poort aan de achterkant, met optionele schuimprop, ruimte om de bass nauwkeuriger in te stellen. Voor fans van hoge tonen die hun muziek luisteren in een kleinere kamer, levert deze speaker geluid met indrukwekkend bereik, op een beduidend grotere schaal dan zijn kleine afmetingen doen vermoeden." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN HT RECEIVER 2015-2016
De Pioneer VSX-930 is het resultaat van jarenlange ervaring op surround-gebied. Met een accurate autokalibratie van Pioneers MCACC Pro met Full Band Phase Control biedt hij de luisteraards een ongeevenaarde 7.2- en Dolby Atmos-ervaring.

"De VSX-930 blinkt bovendien uit in streaming media, met ondersteuning voor Spotify Connect, Bluetooth en hi-res audio, incluis DSD. De uitstekende iControlAV5-app is intuïtief, waardoor iedereen vlot toegang heeft tot de vele functies van de home theatre receiver. De zeven HDMI-ingangen en twee –uitgangen ondersteunen HDCP 2.2 en 4K, waardoor hij ideaal is voor een Ultra HD-scherm. Dit is een goed uitgerust toestel met een zeer aantrekkelijk prijskaartje." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen op FWD.

 

 

EUROPEAN HT SOLUTION 2015-2016
De Philips Fidelio B5 draadloos surroundsysteem borduurt voort op het succes van zijn HTL9100-voorganger. De zijspeakers hebben een eigen batterij en zijn los te koppelen om te wisselen tussen een stereo- en meerkanaalservaring.

"De B5 is nu aangepast zodat de zijspeakers werken als draagbare Bluetooth-modellen met 10 uur autonomie en ze worden opgeladen als de speakers gekoppeld zijn aan het hoofdtoestel. De Fidelio B5 presteert opmerkelijk in alle modi, met dank aan de driver array en draadloze subwoofer die diepte en helderheid aan muziek, tv en films geven. Het gebogen, ‘airfoil’-ontwerp en het ruime aanbod aansluitingen maken het eenvoudig om Philips’ innovatief speakersysteem te integreren in elke woonkamer." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen op FWD.

 

 

EUROPEAN SOUNDBASE 2015-2016
Sony’s HT-XT3 soundbase combineert audiokwaliteit met netwerkfunctionaliteit. En dat alles zit opgesloten in een slanke en stijlvolle behuizing dat schermen tot 65 inch en 50 kg kan dragen.

"De hoogwaardige prestaties worden geleverd door coaxiale speakers die bestaan uit versterkte glasvezel cones en een centrale dometweeter, terwijl twee neerwaarts gerichte woofers krachtige bassen produceren. Connectiviteit is uitstekend, met HDMI, Ethernet, Wi-Fi, USB, Bluetooth, NFC en compatibiliteit met Google Cast. Hi-res audioformaten, zoals Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, FLAC, WAV en DSD, worden ondersteund. Dankzij zijn netwerktalenten kan de HT-XT3 deel zijn van een groter multiroom-audiosysteem, bediend via Sony’s SongPal-app. Dit is een fantastisch klinkende, goed uitgeruste speaker aan een zeer verleidelijke prijs." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen op FWD.

 

 

EUROPEAN SOUNDBAR 2015-2016
De soundbarmarkt wordt steeds uitgebreider en daardoor wordt het voor producten steeds lastiger om zich te onderscheiden van de rest. Toch lukt dat Cantons DM 90.3, met name door zijn ongeëvenaarde 2.1-prestaties.

"Een paar 110 mm coaxiale drivers bieden zachte midrange en gedetailleerde hoge frequenties, terwijl vier 110 mm woofers een krachtig, precies en dynamisch laag mogelijk maken, voor een totaal aan 300 watt pure kracht. De prima gebouwde, rigide behuizing heeft een strak design en past bij grote televisies. De DM 90.3 heeft verder alle functionaliteit om te fungeren als hub voor alle home entertainment. Zijn trio van HDMI-ingangen lusten 3D- en 4K-videobronnen, terwijl andere analoge en digitale aansluitingen én Bluetooth aptX nog meer flexibiliteit leveren." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN HT SPEAKER SYSTEM 2015-2016
Klipsch introduceert een home theatre geluid voor echte filmfans die op zoek zijn naar spectaculaire surroundeffecten. En die zoektocht eindigt bij Klipsch' Reference Premiere System.

"Speel door deze 5.1-speakerset een moviesoundtrack en de blikvangende Hybrid Tractix Horn-drivers zullen elk detail weergeven, onderbouwd door een punchy, goed geïntegreerde bass van de Cerametallic-woofers met ports aan de achterkant. Ondergedompeld worden in de cinematics is mogelijk door de toegewijde dipole-speakers voor de surroundkanalen te gebruiken en door een optionele draadloze optie. Gezegend met een uitstekende bouwkwaliteit en een imposant industrieel design, maakt Klipsch’s multichannel vlaggenschip eveneens een echte style statement." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN BEST VALUE HT SPEAKER SYSTEM 2015-2016
Multikanaalssystemen hoeven niet altijd veel ruimte en budget in beslag te nemen. Dat laat JBL zien met deze Arena-lijn van betaalbare luidsprekers waarmee ook via midrange AV-receivers en weinig geld een indrukwekkend 5.1-systeem samen te stellen is.

"De Arena 180-vloerstander is niet te groot zodat je hem makkelijk in elke kamer kan plaatsen. En zijn goed uitgebalanceerde klank, geleverd door waveguided tweeters en 7 inch mid-bass-drivers, wordt gecomplementeerd door de Arena’s actieve SUB100 subwoofer om de impact in de lage frequenties te vergroten. Een toegewijde centerspeaker en surroundspeakers die je op de muur kan monteren, vervolledigen de in wit of zwart vinyl veneer verkrijgbare reeks. Voeg alles samen en het Arena-pakket geeft een breder publiek de kans om kennis te maken met JBL’s beroemde audio-erfenis." Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.

 

 

EUROPEAN HT SUBWOOFER 2015-2016
ELAC presenteerde zijn stijvolle en robuuste SUB 2070. Met 10 inch drivers, een 600 watt versterker, kan de SUB 2070 zonder problemen zelfs de grootste kamers voorzien van optimaal geluid.

"Om de allerbeste prestaties te verkrijgen in jouw thuiscinema, kan je de subwoofer aanpassen via een gratis app met parametrische EQ en automatische akoestische kalibratie. Druk op de Auto EQ-knop en, door je smartphone of tablet dicht bij de woofer te plaatsen en opnieuw bij je luisterpositie, de SUB2070 zal zichzelf finetunen voor jouw luisteromgeving. Geniaal!" Het volledige oordeel van EISA kun je hier teruglezen bij FWD.


EDITORS' CHOICE