TIP

TIP! Platencollectie opnieuw ordenen

Redactie HiFi.nl | 10 april 2008

Bij veel muziekiefhebbers is de platencollectie dusdanig groot dat men door de schijven de verzameling niet meer ziet, oftewel: het overzicht is kwijtgeraakt.

Dat kan zo zijn omdat de collectie over het huis (en verschillende verdiepingen) is verspreid is maar ook doordat dikke stapels LP`s en CD`s de lust tot doorbladeren geheel ontnemen. Een goede eerste stap in het terugbrengen van overzicht is het aanschaffen van een goede platenkast. De Ikea Expedit is een modern ogende en zeer geschikte kandidaat, met name voor LP`s en is in verschillende uitvoeringen leverbaar (met 8, 16 of meer vakken).


foto: Ikea

Met name bij het zoeken naar een LP-meubel moet men rekening houden met de hoogte van de hoezen -wat in het geval van plastic beschermhoezen kan oplopen tot wel 34 centimeter. Bij het vullen van het nieuwe muziekmeubel zou men de collectie bijvoorbeeld meteen meer systematisch kunnen ordenen maar het is ook een goede gelegenheid om de boel eens wat te schiften. Nou moet men niet meteen denken aan het rigoreus wegdoen van grote hoeveelheden (onvervangbare) geluidsdragers, want dat leidt later meestal tot veel ergernis en bovenal spijt. Huldig het principe: `zou ik hem missen als ik hem niet had?`. Door ordening en overzicht te scheppen in de geliefkoosde muziekcollectie zullen meer schijven tevoorschijn worden gehaald, zodat er uiteindelijk meer variatie in het muzikale dieet komt.

Happy Organizing!


EDITORS' CHOICE