NIEUWSiFi

iDAC van iFi Audio heeft opvolger


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2015 | iFi

Het heeft even geduurd, maar iFi Audio heeft de opvolger voor hun iDAC inmiddels dan toch klaarstaan. De zogenaamde iDAC2 is volgens importeur Daluso wederom een veelzijdig apparaatje dat zich makkelijk kan meten met de grotere en duurdere collega-apparaten.

De komende maanden zal iFi Audio veel nieuwe apparaten presenteren, onder meer in de micro en nano-lijn, maar de nieuwe iDAC mag de spits afbijten. Toen de nano iDSD ruim anderhalf jaar geleden zijn debuut maakte stond, deze update al in de steigers. Alle functionaliteiten van de nano iDSD zullen we dan ook terug gaan vinden in de nieuwe micro iDAC2. Deze kan op verschillende fronten net wat meer en klankmatig is hij een stuk beter. Maar het is geen portable. Dat vind je weer bij de micro iDSD.

iFi iDAC2

Ten opzichte van de originele iDAC even simpel alle nieuwigheden op een rij: DSD256 en DXD-conversie, SPDIF-output 24bit/192kHz, BitPerfect-selector, max. 350mW voor de hoofdtelefoon-output, verbruik 1,5 Watt en kwalitatief betere componenten in de Klasse-A analoge versterkingssectie. Klankmatig moeten de verbeteringen duidelijk waarneembaar zijn in termen van meer dynamiek en ruimtelijkheid, een mooier geluidsbeeld en meer muzikale informatie.

Voor de prijs van 395 euro krijg je een USB-DAC voor al je computer/laptop audio-toepassingen. Je sluit hem aan op je audio-set of op actieve luidsprekers, of je luistert rechtstreeks via je hoofdtelefoon.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Nieuws
  Video: Introductie Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon
  Nieuws
  lees meer »
 • Review
  Review Pro-Ject Pre box S2 Digital
  Review
  lees meer »