REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - The Man From U.N.C.L.E.


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2015

Na eerder Sherlock Holmes en momenteel King Arthur is er nog een andere licentie die Guy Ritchie (Snatch) nieuw leven inblaast voor een jongere generatie. Zijn filmversie van de jaren zestig spionage-serie The Man From U.N.C.L.E. kreeg 3,5 uit 5 van Filmpjekijken.com.

De originele tv-serie The Man From U.N.C.L.E. liep van 1964 tot 1968 en draaide om een charismatische C.I.A.-agent (Robert Vaughn) die noodgedwongen moet samenwerken met zijn K.G.B.-tegenpool (David McCallum). In de nieuwe versie wordt de Amerikaan gespeeld door de Britse Henry Cavill (volgend jaar weer te zien als Superman) en de Amerikaanse Armie Hammer (The Lone Ranger) kruipt in de huid van de Russische spion. Ritchie liet weten dat je de serie echter niet hoeft te kennen om de film te waarderen.

Volgens redactrice Ellen van den Braak doen de chemie tussen Cavill en Hammer en de kleurvolle jaren zestig setting de film erg goed. "De film neemt je mee op een reis door Europa. De mode is indrukwekkend, met name de outfits en pakken, en de soundtrack is perfect. Ritchie wisselt een originele en toepasselijke score af met muziek uit de jaren zestig. Het zet de toon, en de toon is luchtig, hip en sexy. Het maakt het goed dat het verloop van de film af en toe lijkt te hakkelen, omdat er stilistisch gewoon zoveel te zien is."

Volgens Van den Braak is de film, ondanks wat tekortkomingen, dan ook een erg vermakelijke spionagefilm. "Er is te zien dat er veel plezier is geweest bij het maken van The Man From U.N.C.L.E., die dan ook naadloos past in de categorie zomerblockbuster. Ritchie weet eveneens een sterk avontuur neer te zetten, met een vrijwel perfecte balans tussen actie en humor. Schoonheidsfoutjes kunnen in een vervolg natuurlijk opgepoetst worden, want hier is duidelijk een solide grondslag gelegd voor een (of meer) vervolg(en)."

De volledige recensie van The Man From U.N.C.L.E. kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE