NIEUWSSennheiser

Sennheiser geeft teaser weg


Redactie HiFi.nl | 01 september 2015 | Sennheiser

Sennheiser heeft alvast drie specificaties vrijgegeven van een product dat een mijlpaal moet worden in de high-end audio-industrie. Tijdens een evenement ter ere van het 70-jarige bestaan van het bedrijf demonstreerde het merk verder ook haar nieuwe audio-opnametechnologie 9.1 immersive audio.

Sennheiser wil op dit moment slechts drie details kwijt over het nieuwe model: het frequentiebereik, de geluidsweergave en het fundament. Op deze speciale website zullen in de komende weken steeds meer details komen over Sennheisers mysterieuze nieuwe high-end audioproduct. De eerste details van het nieuwe product zijn:

  • Het frequentiebereik van het product zal de grenzen van het menselijke gehoor ver overschrijden.
  • Een absoluut perfecte geluidsweergave wordt gegarandeerd door een met platina bewerkt 2,4 micrometer membraan.
  • Voor een rotsvast fundament is gebruik gemaakt van het fijnste Carrara-marmer – dat is dezelfde soort als Michelangelo ooit gebruikte voor zijn sculpturen.

"Ons bedrijf heeft een rijke geschiedenis in de zoektocht naar perfectie in geluidsopname en –reproductie. We zijn heel trots dat we dit ook nu weer kunnen demonsteren want met onze nieuwe product geloven we dat er wederom een nieuwe standaard wordt gezet in de high-end audiowereld", vertelt CEO Dr. Andreas Sennheiser.

Met de opname van concerten van het Junge Deutsche Philharmonie orkest en artiest Imogen Heap gaf Sennheiser een demonstratie van haar nieuwe 9.1 immersive audio, een nieuwe manier voor het opnemen en afspelen van audio. De techniek is ontwikkeld door Gregor Zielinsky van Sennheiser om zeer hoge kwaliteit audio-opnamen te maken, en creëert een volledig nieuwe en realistische 3D-ervaring voor de luisteraar.

Gregor Zielinsky, International Recording Applications Manager bij Sennheiser: “Sennheisers 9.1 immersive audio is een belangrijke nieuwe technologie van Sennheiser. We hebben dit nog maar een paar keer echt toegepast in professionele installaties. Een mooi voorbeeld hiervan is de befaamde 'David Bowie is’-tentoonstelling.”

Op hetzelfde event toonde Sennheiser overigens ook al wat van hun opvolger voor de Orpheus. Bekijk ook onze merk-pagina.

EDITORS' CHOICE