NIEUWST+A

Fabrikant T+A introduceert PDP 3000HV (SA)CD-speler


Redactie HiFi.nl | 09 september 2015 | T+A

Duitse fabrikant T+A introduceert de PDP 3000HV in de High Voltage (HV) serie. De PDP 3000HV speelt niet alleen cd's maar is ook een tweekanaals SACD-speler en een DAC met zeven digitale ingangen.

Om zowel PCM- als DSD-bestanden optimaal af te kunnen spelen, heeft de PDP 3000HV volledig gescheiden signaalpaden voor beide bestandsformaten.

De behuizing van de T+A PDP 3000HV is opgebouwd uit vijf verschillende compartimenten: één voor het loopwerk met het decoder-board, een compartiment voor de digitale ingangen, één voor de D/A-converter en de analoge output-stage, een compartiment voor de voeding van het analoge gedeelte, voor de voeding van het digitale deel, en - in het massieve frontpaneel - een compartiment voor het bedieningsgedeelte met het display en de bedieningstoetsen. De compartimenten worden van elkaar gescheiden door 10 tot 15mm dikke aluminium panelen, waardoor de verschillende secties elkaar zo min mogelijk beïnvloeden. 

Het hart van de PDP 3000HV is de quadruple dubbel-differentiële digitaal naar analoog omzetter, die gebaseerd is op de converter die ook in de MP 3000HV multi-player gebruikt wordt. In de PDP 3000HV heeft de converter een apart signaalpad voor het verwerken van DSD-signalen. Voor het afspelen van DSD-bestanden wordt gebruik gemaakt van een andere analoge uitgang (XLR of RCA) dan bij het afspelen van PCM-bestanden. 

Ontwerp
De converter bestaat uit een T+A True 1-bit DSD converter voor DSD-bestanden tot DSD 512, en een T+A 32-bit dubbel-differentiële viervoudige converter voor PCM-bestanden tot 384 kbps. De PDP 3000 HV is ontworpen om gebruikt te kunnen worden als DAC, en beschikt daarvoor over zeven digitale ingangen (incl. USB Class 2). Ieder model in de HV Serie wordt in Duitsland met de hand gebouwd.

De T+A PDP 3000HV is leverbaar in de kleuren Zilver en Titanium en heeft een advies verkoopprijs van €12.900. 
 

MERK

EDITORS' CHOICE