NIEUWSYamaha

Yamaha MusicCast demo op X-fi beurs in Veldhoven

Menno Bonnema | 23 oktober 2015 | Yamaha

Yamaha gaf onlangs op de X-fi beurs in Veldhoven acte-de–presence met haar nieuwste MusicCast multi-room producten. Een aantal van onze Hifi.nl lezers mocht exclusief een demonstratie meemaken in het kloostergebouw aan de Koningshof. Wij polsten de uitverkorenen na afloop naar hun mening.



Je moet het maar durven: gelijk meer dan twintig nieuwe producten op de markt brengen. Alleen de logistieke impact die dat met zich meebrengt, zal menig bedrijf(sleider) doen zuchten. Maar Yamaha heeft zijn nek uitgestoken met de lancering van haar nieuwe productrange. En als je dat doet heb je kennelijk ook een rotsvast vertrouwen in het nieuws dat je komt presenteren. MusicCast: heel kort gezegd betreft een heel scala aan producten die allemaal met dezelfde nieuwe chip zijn uitgerust. En op die chip staan standaard de volgende drie ‘tools’ verwerkt: bluetooth, Airplay en Spotify Connect. Deze drie toepassingen zorgen er samen met het MusicCast systeem van Yamaha voor dat je je apparatuur zo ongeveer maximaal met elkaar kunt laten communiceren. Meer over Yamaha’s Musiccast vind je hier.




Yamaha
 liet tijdens de X-fi show in Veldhoven, op zaterdag 26 en zondag 27 september, haar nieuwe Multi Room Systeem MusicCast zien en vooral horen natuurlijk. Dit nieuwe Multi Room systeem bestaat uit een grote variëteit in producten, zoals AV-Receivers, een Stereo Receiver, Sound projectoren, Actieve Hifi Luidsprekers, Mini Sets en Draadloze Netwerk Luidsprekers. Het complete systeem werd voor de eerste keer in Nederland gedemonstreerd. 



De Soundprojector YSP 5600 maakt ook deel van het Multi Room systeem uit. Het is tevens de enige Soundbar ter wereld die Dolby Atmos & DTS-X gecertificeerd is. Ook deze soundbar maakte deel uit van de demonstratie. 

MERK

EDITORS' CHOICE