NIEUWSFocal

Focal introduceert Sub 1000 F


Redactie HiFi.nl | 06 november 2015 | Focal

De oplettende lezer had 'm al gespot bij de indrukwekkende Focal surround-opstelling op de iEar' Audioshow: de Sub 1000 F. Met de introductie van de Flax-conus mocht een subwoofer niet ontbreken in het nieuwe aanbod van de Fransen. Zeker omdat het succes van de Flax-conus volledig aan het geluid is te danken. De holle vlas vezels hebben een hoog dempend vermogen en geen 'eigen' geluid. Die eigenschap is voor een subwoofer helemaal welkom.

Er zijn mensen die 1000 Watt overdreven vinden. Op zich te begrijpen, maar de laatste jaren produceren steeds meer muzikanten muziek met extreem lage doorloop. Zo ook nieuwe films. Het hoge wattage is niet zozeer om het algemene volume te verhogen, maar om pieken in dat extreme laag op te kunnen vangen. Vaak bijna onhoorbare bas-lagen zijn een ware aanslag op de versterker. Zou de subwoofer dat niet kunnen verwerken, dan worden de goed hoorbaar tonen aangetast.

De Sub 1000 F is een gesloten systeem. Ook dat vereist meer vermogen. Het voordeel van een gesloten systeem is de zeer lage vervorming en een 'glad' doorlopende bas. De subwoofer, of 'high fidelity bass enclosure', is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1299 euro. De technische specificaties vind je hier

MERK

EDITORS' CHOICE