NIEUWSSonos

Sonos-software-update Trueplay


Redactie HiFi.nl | 10 november 2015 | Sonos

Vanaf vandaag stellen Sonos-gebruikers overal ter wereld zelf hun speakers af met de gratis software-update Trueplay. Het systeem analyseert het akoestische profiel van elke kamer om te bepalen hoe het geluid reflecteert.

Het systeem analyseert het geluidsprofiel van een kamer om te bepalen hoe het geluid reflecteert vanaf muren, meubelen, glas en andere oppervlakten die impact hebben op de manier waarop je het geluid hoort. Dit gebeurt met de Sonos-app, de microfoon in een iPhone of iPad en een speciale toon die uit de Sonos-speaker klinkt. Daarna stemt Sonos diezelfde speaker in minder dan een minuut af, zodat de muziek op haar best klinkt. Het geluidsprofiel van de speaker past zich aan de betreffende ruimte aan. 

“Trueplay is een belangrijke stap in de missie van Sonos om muziekfans thuis een geweldige ervaring zonder compromissen te bezorgen. En we geloven dat een goede ervaring er een is, die altijd actueel blijft”, zegt Marc Whitten, Chief Product Officer van Sonos. “Ook voor de originele PLAY:5 werkt de Trueplay-update waarmee je een speaker die meer dan zes jaar geleden op de markt kwam, beter dan ooit kunt laten klinken. Ondanks dat we al zijn begonnen met het verkopen van zijn opvolger."

Naast de originele en de nieuwe SONOS PLAY:5 werkt Trueplay ook op alle SONOS PLAY:1- en SONOS PLAY:3-speakers en op iOS-apparaten, en komt de update binnenkort ook beschikbaar voor andere Sonos-producten.

Sonos-gebruikers kunnen Trueplay starten door de meest recente software-update uit te voeren en het menu ‘Kamer Instellingen’ in de iOS-app van Sonos te openen. 
 

EDITORS' CHOICE