AudioXperience presenteert Merging Technologies NADAC


Redactie HiFi.nl | 20 november 2015

Op zaterdag 28 november presenteert AudioXperience de eerste 2- en 8 kanalen consumenten D/A converter: NADAC (Network Attached DAC) van het Zwitserse Merging Technologies.

De Zwitserse audiofabrikant Merging Technologies lanceerde op de High End show in München hun eerste 2- en 8 kanalen consumenten D/A converter, NADAC (Network Attached DAC). Na een aantal luistertest was AudioXperience zo onder de indruk van deze DAC, dat ze direct besloten deze in het assortiment op te nemen.

Merging Technologies
Merging Technologies is wereldleider in de vervaardiging van professionele High Resolution opname- en montageapparatuur voor formaten tot PCM 384kHz/24 bit, DXD en DSD tot DSD256. Deze apparatuur wordt dagelijks gebruikt door talloze GRAMMY® Award winnende professionele recording engineers van over de hele wereld. 

NADAC
NADAC is een directe afgeleide van Merging's professionele converters HORUS en HAPI en heeft, naast standaard AES/EBU en SPDIF digitale inputs, een Ethernet-interface voor aansluiting op computergebaseerde audio systemen. Via ASIO (Windows) en CoreAudio via DoP op MacOS kan elke gangbare resolutie digitale audio worden getransporteerd. Er wordt gebruik gemaakt van het zeer robuuste RAVENNA protocol met het ultra stabiele IEEE1588 Precision Time Protocol, wat kabel- en jitter gerelateerde problemen van conventionele audio interfaces elimineert.

Presentatie
Op zaterdag 28 november van 12:00 tot 16:00 uur demonstreert AudioXperience de NADAC 8 kanalen DAC. Bert van der Wolf van Northstar Recording, onder andere bekend van 'the Spirit of Turtle'  en importeur van de Merging Tecnologies NADAC, zal de presentatie verzorgen. Bert zal veelal gebruik maken van 5.1 kanalen DSD en DXD. Voor AudioXperience is het de eerste keer dat zij muziek in Surround demonstreren.  Tevens zal Bert (SA)CD’s verkopen deze dag.

Benieuwd? Kom luisteren! Geinteresseerden hoeven zich niet aan te melden, de demonstraties zijn doorlopend.

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
tel: 0402906344 email: info@audioxperience.com

EDITORS' CHOICE