NIEUWSTeufel

Teufel Boomster XL - gulden middenweg


Redactie HiFi.nl | 27 november 2015 | Teufel

Van heel groot naar heel klein, en nu een mooie gulden middenweg. Het lijkt wat op het verhaal van Goudlokje en de drie beren, deze introductie van het Berlijnse Teufel. Want voor wie de heftige Rockster te groot is en de succesvolle Boomster XS (of reguliere Boomster!) te klein, is er nu de Boomster XL. 

De Boomster XL is een 3-kanaals stereo systeem met twee tweeters en twee midrange drivers en downfire-subwoofer in een aluminium behuizing met spatwaterdichte aansluitingen en afneembare draagriemen. De speaker is voorzien van een Klasse-D eindversterker met een totaalvermogen van 80 Watt, Bluetooth 4.0 met aptX-codec voor streamen zonder kwaliteitsverlies, NFC voor snelle draadloze verbinding, en USB-aansluiting voor smartphone of tablet. Marktprijs? € 599,99.

De originele Boomster is sinds de introductie najaar 2014 aardig in de prijzen gevallen. Het Duitse tijdschrift ‘Audio Video Foto Bild’ heeft hem in aanstaande de uitgave van december 2015 zelfs bekroond tot testwinnaar. Ondanks lofuitingen werd er echter ook geroepen om meer 'party power'. De XL moet aan die wensen voldoen: met een vermogen van 80 Watt vult de speaker het gat tussen de bestaande Boomster modellen en de 32 kg zware Rockster. En ommdat de speaker vaak bij (nachtelijke) party's tot inzet zal komen, heeft Teufel niet alleen grote, lichtgevende rode toetsen op de bovenkant van de speaker aangebracht, maar ook LED’s die het volume, de bas en de hoge frequenties visualiseren.

Accessoires, prijs en beschikbaarheid
De Boomster XL wordt geleverd met een afneembare draagriem en netadapter en is verkrijgbaar op Teufelaudio.nl, en vanaf 17 december ook in de nieuwe Teufel brandstore in Amsterdam, voor € 599,99. Kijk voor meer informatie en verkoop op de Boomster XL productpagina bij Teufel.

MERK

EDITORS' CHOICE