NIEUWST+A

T+A introduceert DAC 8 DSD


Redactie HiFi.nl | 18 december 2015 | T+A

De naam geeft het al aan: de opvolger van de DAC 8 van T+A maakt het mogelijk om DSD-bestanden te decoderen. Het Duitse merk maakt daarvoor geen gebruik van de mogelijkheid die in sommige PCM DAC-chips is ingebakken, maar een door T+A volledig in eigen huis speciaal voor DSD-weergave ontwikkelde ‘True One Bit Converter’; een viervoudig (dubbel symmetrisch) uitgevoerde, échte 1-bit DAC die DSD bestanden tot DSD512 kan omzetten. De DAC 8 DSD, per direct verkrijgbaar voor €2750, is bovendien ook als high-end voorversterker te gebruiken.

T+A ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar digitale en analoge apparatuur. Al in een vroeg stadium besloot het merk om zich te concentreren op Digital Signal Processing (DSP), omdat ze al snel doorhadden dat de natuurlijke en ongekleurde weergave van digitaal opgeslagen muziek sterk afhankelijk is van de kwaliteit van de omzetting van digitaal naar analoog. Gedurende de afgelopen paar jaar heeft T+A haar opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van Digital Sound Processing gebruikt om uitgebreide disc- en multispelers te ontwikkelen. De DAC 8 was echter het eerste product dat ontwikkeld werd als pure converter. 

De succesvolle  DAC 8 wordt nu opgevolgd door de DAC 8 DSD, het resultaat van een intensieve doorontwikkeling van het basisconcept. Ook het verwerken van DSD signalen in ultra-hoge resolutie behoort nu, door het in eigen huis ontwikkelde T+A True One Bit Converter, tot de mogelijkheden. De T+A DAC 8 DSD is een ideale converter in klassieke high-end systemen die niet in staat zijn om zelfstandig digitale bronnen te verwerken, of dat niet in de gewenste kwaliteit kunnen. Door zijn voorversterker en gesofisticeerde volumeregeling kan de DAC 8 DSD ook gebruikt worden om rechtstreeks actieve luidsprekers aan te sturen, waardoor hij als high-end commandocentrale kan fungeren in een compleet systeem.

De DAC 8 DSD beschikt nu ook over een hoofdtelefoonversterker die speciaal is ontworpen om gecombineerd te worden met high-end headsets. De T+A DAC 8 DSD is verkrijgbaar bij de geautoriseerde T+A dealers en heeft een advies verkoopprijs van €2750.

Specificaties
DAC:
-    Dubbel-differentiële Viervoudige Converter met 4 DAC’s per kanaal voor PCM signalen tot 32-bit/384kHz
-    T+A True One Bit Converter voor DSD signalen tot DSD512
THD: <0,001%
Signaal-Ruis: 116dB
Kanaalscheiding: 110dB
Digitale ingangen: 4 x Coaxiaal, 1 x Optisch Toslink, 1 x BNC, 1 x AES/EBU, USB Klasse 2 (compatible met OSX El Capitan)
Digitale uitgangen:  1 x Coaxiaal digitaal
Analoge uitgangen: RCA, XLR

MERK

EDITORS' CHOICE