NIEUWS

Het Luisterbezoek bij Jan - Vervolg…

Max Delissen | 01 januari 2016

Het is alweer even geleden dat er een artikel in deze reeks verscheen. Zowat op de kop af vier-en-een-half jaar geleden zelfs. Zo gaan dingen soms. Prioriteiten verschuiven, nieuwe ontwikkelingen vragen aandacht… Toch kwamen er de afgelopen jaren nog met enige regelmaat verzoeken van lezers bij HiFi.nl binnen, of er eens een auteur naar hun set wilde komen luisteren. Het mailtje van Jan, de hoofdpersoon van deze aflevering, was het laatste duwtje in de goede richting. Er werd besloten om deze ooit zo populaire rubriek voorzichtig nieuw leven in te blazen. Een vervolgbezoek als ‘pilot’-aflevering, om te kijken hoe het anno 2015 met de populariteit van ‘Het Luisterbezoek’ zit, en hopelijk de aanzet tot een langdurig vervolg op de reeks.

Een vervolgbezoek? Hoe zit dat dan? Wel, het was niet helemaal toevallig dat het mailtje van Jan de aanleiding was om deze serie weer eens op te pakken. Hij vertelde namelijk dat hij in 2007 al een keer bezoek had gehad van auteur Bert Dekker, maar dat er sindsdien toch wel het één en ander vrij spectaculair verbeterd was aan zijn luisterruimte en zijn set, en dat hij er toch wel heel erg trots op was. Het duurde door wederzijdse drukte even voor we een afspraak konden plannen, maar uiteindelijk reed ik op een vochtige avond in november naar een dorp niet ver van mijn eigen woonplaats.



Bij binnenkomst werd ik niet alleen begroet door Jan en zijn vriendin, maar ook door hun enorme hond, die zijn waakse houding snel liet varen toen ik hem na wat geruststellende woorden van Jan onder zijn reusachtige kin kriebelde. Veel tijd om met de lobbes te spelen was er echter niet, de luisterruimte wachtte. Dat is volgens mijn gastheer misschien wel de belangrijkste verandering sinds het vorige luisterbezoek. Vonden de muzikale activiteiten toen nog uitsluitend in de woonkamer plaats, nu is er achter in de tuin van het huis een speciaal gebouwde luisterruimte te vinden waar ‘de grote set’ staat opgesteld. 

 



EDITORS' CHOICE