NIEUWSLG

CES 2016: LG introduceert nieuwe 4K HDR OLED


Redactie HiFi.nl | 06 januari 2016 | LG

Officieel start CES 2016 vandaag (de show loopt van 6 tot en met 9 januari), en gezien het 9 uur tijdsverschil met Las Vegas betekent dat in principe dat het nieuwsberichtenspektakel in de woestijn van Nevada in de loop van de dag gaat rollen. De dinsdag voorafgaand aan de show die traditioneel op woensdag begint, staat echter in het teken van de vaste persdag. De eerste stands hebben we dus al bezocht, en dat leverde onder meer nieuws op van het Koreaanse LG.†

LG stelt op de beurs haar nieuwste 4K HDR OLED TVís voor. De line-up telt in totaal 8 nieuwe modellen met†als vlaggenschip de 77/65 inch LG G6 Signature OLED†TV en de 65/55 inch E6 serie. De top-of-the-line 77 inch G6 heeft de '2016 CES Best of Innovations Award' gewonnen.

ďOnze 2016 OLED TV lineup biedt klanten een waslijst aan innovaties, van het nieuwe design tot de HDR ondersteuning dat zijn de onderscheidende features van deze TVís. Door OLED TVís te blijven verbeteren worden mensen zich steeds meer bewust van de voordelen. Ik denk dat 2016 echt een belangrijk jaar wordt voor deze categorie.Ē Aldus Brian Kwon, CEO van LGís Home Entertainment branche.

De G6 en E6 zijn de eerste LG TVís uitgerust met LGís Picture-On-Glass design. Deze TV's hebben een zeer dunne (2.57mm) bezel rond het scherm en doorzichtige glazen speakers aan de voor- en achterkant. Op een OLED TV wordt de beeldweergave in HDR een unieke ervaring, doordat de uitgebreide kleurstandaard extra wordt benadrukt door OLEDís Pixel Dimming technologie. In tegenstelling tot LCD schermen dimmen OLED panels elke pixel onafhankelijk. Zo komen kleuren en details beter uit de verf, ook in scŤnes met heldere objecten op een zwart achtergrond.

Met een 10-bit kleurenpaneel en de rekenkracht om deze aan te drijven krijgen LGís OLED TVís een kleurbereik van meer dan een miljard kleuren,†waarbij 99 procent van het DCI-P3 kleurspectrum volgens het merk gedekt wordt. In samenwerking met Harman/Kardon is er bovendien een vooruit gericht luidsprekersysteem ontwikkeld voor helder en gedetailleerd geluid.†Het speakersysteem heeft subwoofers in de standaard van de tv.†

EDITORS' CHOICE