NIEUWSTeufel

Teufel lanceert Mute-hoofdtelefoon en Bluetooth-speaker BAMSTER XS


Redactie HiFi.nl | 09 januari 2016 | Teufel

Teufel breidt haar portofolio wearables en Bluetooth-soundsystemen uit met de Mute-koptelefoon en de Bluetooth-speaker BAMSTER XS.

Mute

Mute is Teufels eerste koptelefoon met ruisonderdrukking. Een feature die vooral in drukke omgevingen als de trein, het vliegtuig en drukke kantoortuinen volledig tot zijn recht komt.


ANC
Het principe van actieve ruisonderdrukking (‘Active Noise Cancelling’, afgekort ANC) is gebaseerd op anti-geluid. Om de omgevingsgeluiden uit te schakelen, wordt er in de oorschelp een geluid met tegengestelde polariteit opgewekt. Geluid en anti-geluid heffen elkaar zo op.

Specs
De Mute-hoofdtelefoon heeft zachte oorkussens van hoogwaardig proteïneleer die het oor goed omsluiten en isolerend werken. Aan het linkeroor bevindt zich een knop waarmee de ruisonderdrukking aan- en uitgeschakeld wordt. Twee keer drukken op de knop stopt zowel de muziek als ook het ANC. Een AAA-batterij in de rechter oorschelp levert ongeveer 40 uur lang de benodigde energie voor het ANC. Is de batterij leeg, dan werkt de ruisonderdrukking niet meer. De Mute kan dan wel nog gewoon muziek afspelen. De Mute heeft twee grote lineaire HD-drivers en neodym-magneten voor een diep en gebalanceerd geluid. De hoofdtelefoon wordt speelklaar geleverd met draagtas, jack kabel en vliegtuigadapter. 

BAMSTER XS
De kleinste portable speaker van Teufel weegt 200 gram, heeft een krachtige sound en een speelduur van 14 uur. De compacte Bluetooth-speaker past gemakkelijk in een broek- of jaszak. Met ingrediënten als long-throw drivers en een geïntegreerde Class-D-versterker produceert de BAMSTER XS een hoog, zuiver geluidsniveau en klinkt de bas verbazingwekkend krachtig. Ook heeft de mini speaker een sterke accu. Extra features als de geïntegreerde microfoon, de Play/Pause/Volume-knop plus de shockproof behuizing en de meegeleverde accessoires maken de BAMSTER XS compleet, ‘ready to go’ en speelklaar. Prijs en beschikbaarheid 
De Mute-koptelefoon wordt geleverd met een robuuste transport-case, een vliegtuigadapter met dual stekker, een jack kabel van 1,3 m en een AAA-batterij: €169,99.
De BAMSTER XS wordt geleverd met een vilten etui, karabijnhaak, USB- en AUX-kabel en een anti-slip matje
voor €79,99. 


MERK

EDITORS' CHOICE