NIEUWSSony

Sony zet in op DSD, draadloos surround en hoofdtelefoons


Jamie Biesemans | 27 januari 2016 | Sony

De audioafdeling van Sony zet dit jaar sterk in op meer h.ear-producten, meer multiroom en meer pogingen om DSD te populariseren. Het meest opvallende bewijs is de op CES voorgestelde platenspeler die vinyl ript naar DSD-bestanden.

De line-up voor draadloze audio met multiroommogelijkheden wordt aardig uitgebreid in 2016. Dat komt aan de ene kant doordat Sony veel van de modellen van vorig jaar behoudt, zoals de prima SRS-X88, maar eveneens omdat er een aantal bijkomen. De SRS-XB2 en –XB3 bijvoorbeeld, beiden speakers die uitpakken met extra bassen. Die nadruk op extra aanwezigheid in het laag is er ook bij een nieuwe lijn hoofdtelefoons.

Platenspeler
Ook over de PSH-X500 platenspeler van circa 500 euro was op CES veel te doen. Niet omdat het een platenspeler is, wél omdat het de eerste is met ingebouwde analoog naar digitaal-conversie met als output DSD-bestanden. Een mooie toevoeging aan de toch wel bescheiden aantal bronnen voor DSD-bestanden, een formaat dat eigenlijk voor de SACD werd ontwikkeld.

Lees het volledige artikel, met ook nieuws over de nieuwste receivers, hoofdtelefoons en soundbars, op FWDmagazine.

EDITORS' CHOICE