NIEUWSLinn

Shownieuws: Linn Series 5 en Majik Exaktbox-I bij Beter Beeld & Geluid Zevenbergen


Redactie HiFi.nl | 11 februari 2016 | Linn

In de vestiging in Zevenbergen presenteert Beter Beeld & Geluid op zaterdag 13 februari een show, waarin de nieuwe Linn 'Series 5' te horen is. Tevens kun je er kennismaken met de Majix Exaktbox-I.

Met Series 5 zet Linn een belangrijke volgende stap in het verminderen van vervormingen en het verbeteren van het uiterlijk van hun luidsprekers, menen de gastheren van Beter Beeld & Geluid. "En met de Majik Exaktbox-I wordt het de instap naar 'Exakt' nog bereikbaarder gemaakt: iedere Linn speaker uit het verleden kan ermee worden opgewaardeerd naar 'Exakt', de grootst mogelijk stap die te maken is voor huidige Linn gebruikers."

Series 5
Linn is onlangs op de markt gekomen met twee unieke luidspreker-systemen, die gebruik maken van de nieuwste Linn technologieën: Exakt en Space Optimisation+. De nieuwe Series 5 luidsprekermodellen heten '520' en '530', waarbij laatstgenoemde ongeveer even groot is als de Linn Majik 140. Bijzonder aan deze modellen is dat zij volledig zijn te 'customizen' - de speakers zijn omtrokken met stof, waardoor iedere denkbare kleur of print kan worden gebruikt om de speakers een unieke look te geven. Het zijn de eerste modellen die zijn ontwikkeld met Exakt in het achterhoofd en hebben dan ook alle versterking, digitale signaalbewerking en D/A omzetters standaard aan boord. De 530 en 520 worden geleverd met een Akurate Exakt DSM. Wij laten u de 530 horen. De 530 heeft een Isobarik laag - net als de Majik Isobarik - en in totaal 300 W vermogen ingebouwd.

Majik Exaktbox-I
De Majik Exaktbox-I heeft acht 100 W Chakra kanalen ingebouwd en kan dus ieder Majik luidsprekersysteem (of iedere andere passieve Linn speaker uit het verleden of de toekomst) ombouwen tot een Exakt systeem. Verder heeft de Majik Exaktbox-I:

  • Een Exakt digitaal crossover en aparte DAC kanalen voor alle luidsprekereenheden om amplitude en fase-vervormingen sterk te verminderen.
  • Space Optimisation+ voor een perfecte aanpassing aan de kamer en luidsprekerplaatsing

Het is voor iedere gebruiker van Majik DS, Majik DS-I of Majik DSM mogelijk om te upgraden naar Exakt bij aankoop van een Majik Exaktbox-I. Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden:

  • Toevoegen van Exakt links aan de Majik DSM (Majik DSM/1)
  • Toevoegen van Exakt links en HDMI aan de Majik DS-I en DSM zonder HDMI
  • Toevoegen van Exakt links aan de Majik DS

De Majik 140 wordt passief gedemonstreerd, aangestuurd door een Majik DSM en daarna Exakt door de Majik Exaktbox-I. "U zult versteld staan!"

Zaterdag 13 februari
13:00 – Ontvangst met koffie
13:30 – Aanvang demonstraties
16:00 – Hapje / drankje
17:00 – Afsluiting

U kunt zich opgeven voor deze show door een gratis ticket te reserveren via deze link.

EDITORS' CHOICE