ISE 2016 – Nieuws van Bowers & Wilkins, Rotel, Classé


Redactie HiFi.nl | 10 februari 2016 | B&W Custom install

Ook Bowers & Wilkins, Rotel en Classé kiezen de internationale schijnwerpers van de ISE vin Amsterdam voor een reeks nieuwe producten, én een volledig vernieuwd akoestisch theater. Het Britse luidsprekermerk voorziet haar stand namelijk ook dit jaar van een high-end home cinema theater gebouwd als belevingsruimte voor de laatste ontwikkeling op gebied van surround audio, waaronder Dolby Atmos en, voor het eerst, DTS:X.

Het theater werd opgetrokken in samenwerking met de akoestische specialisten van Mutrox, aangestuurd door Classé CT versterkers en voorzien van maar liefst negen Bowers & Wilkins CWM8.3, vijf CCM8.5, één CWM8.5 en twee SW15 luidsprekers, alsook twee DB-1 subwoofers.

Bowers & Wilkins Custom Installation

De nieuwe producten:

  • CCM Cinema 7
  • CWM Cinema 7
  • CCM632
  • CCM663RD
  • BB 125C en BB165C

CCM Cinema 7 werd ontwikkeld voor inbouw neerwaarts gerichte, links-, rechts- en centrale plafondluidspreker posities, voor de meer discrete thuisbioscoop. De luidspreker beschikt over twee drivers die in een hoek op het montageoppervlak worden geplaatst. Doordat ze in de richting van de luisteraar gedraaid kunnen worden kan de perfecte geluidsbalans gecreëerd worden. 

De inbouw wandluidspreker, de CWM Cinema 7, doet het werk van 3 verschillende home- cinema luidsprekers; vooraan-links, centraal en vooraan-rechts en blijft toch uitzonderlijk discreet. De CMW Cinema 7 kan zowel onder, boven als naast het scherm geïnstalleerd worden.

Beide Cinema 7 luidsprekers hebben een smalle rand en magnetisch bevestigde metalen roosters die gepersonaliseerd kunnen worden voor elk interieur. CCM Cinema 7 wordt voorzien van een rond rooster, maar kan vervangen worden door een vierkant rooster.

Daarnaast is er de nieuwe CCM632 met 75mm driver met volledig bereik, gericht op een veelvoorkomend probleem van custom install luidsprekers: kleine drivers leveren niet voldoende bas maar tweeweg-luidsprekers met een tweeter gepositioneerd voor een bas/middentoon driver leiden tot geluidvervorming. CCM632 wordt per stereo paar geleverd en is verkrijgbaar met zowel een rond als een vierkant rooster/rand dat magnetisch sluit.

Ten slotte is er ook de CCM663RD. RD staat voor Reduced Depth – deze versie past in kleinere ruimtes dan de standaard CCM663. Een ondiepere kegel en een vernieuwd design van het easy-fit QuickDogs frame verlagen de diepte tot een meer bruikbare 90mm, maar behoudt verder alles van de CCM663.

Ook de twee nieuwste backboxes, de BB 125C en BB 165C, worden ook voorgesteld op ISE. Ontworpen voor gebruik in betonnen gebouwen en vergemakkelijken de installatie van onze luidsprekers in dit type omgeving. Andere modellen van Bowers & Wilkins uitgebreide Custom Installation reeks worden eveneens tentoongesteld tijdens de show.

Rotel en Classé op ISE2016
Rotel
wordt eveneens vertegenwoordigd op de stand, en het Japanse elektronicamerk is verheugd twee nieuwe 15 Series componenten te kunnen lanceren. De RAP-1580 is een nieuwe surround receiver en komt voort uit de RSP-1582. Daarnaast voegt Rotel de RA-1592, een geïntegreerde stereoversterker toe aan het assortiment tweekanaals Hi-Fi. Classé is met nieuws over de nieuwe Sigma reeks. Het Canadese merk zal de nieuwe Sigma 2200i Stereo Integrated Amplifier tonen, de eerste geïntegreerde versterker in het nieuwe assortimen. Bezoekers van de stand kunnen bovendien een nieuw Atmos HDMI 2.0 / HDCP 2.2 board voor de Sigma SSP processor ontdekken. 

MERK

EDITORS' CHOICE