REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Deadpool


Redactie HiFi.nl | 14 februari 2016

Dit weekend wist Deadpool vriend en vijand te verrassen door in de bioscoop boven verwachting te presteren. In de film rond Marvel's meest onconventionele anti-held geeft Ryan Reynolds voor de tweede keer gestalte aan de "Merc with A Mouth". Volgens Filmpjekijken.com doet de acteur het personage nu dan eindelijk echt eer aan. Ze gaven de film 3,5 uit 5.

Ryan Reynolds en regisseur Tim Miller moesten lang vechten om hun R-rated Deadpool-film bij Fox van de grond te krijgen. Na positieve fan-respons op wat "per ongeluk" gelekte test-footage ging de studio pas overstag. De film laat zien hoe voormalig huursoldaat Wade Wilson (Reynolds) zich opgeeft voor een duister experiment dat hem van zijn terminale kanker af kan helpen. Het experiment voorziet hem van een unieke genezende gave, maar laat hem vreselijk verminkt achter. Als alter-ego Deadpool wil hij een bloederige wraak op de verantwoordelijke, maar de meer vredelievende X-Men zien het liever opgelost worden zonder geweld.

Volgens redactrice Alette Kreuze is de film net zo onconventioneel als het personage. "De manier waarop het verhaal vertelt wordt, gefilmd is en de vrijwel continue stroom van grapjes maken de film uniek in zijn soort. Meest bijzonder hierbij is het doorbreken van de vierde muur, het publiek wordt regelmatig direct benaderd. De chronologie van het narratief wisselt ook continue in combinatie met opvallende referenties naar de realiteit. Deadpool is dus een onconventionele held en ook de manier waarop de film is gemaakt is ongebruikelijk. Enige kennis van andere films, vooral de X-Men reeks, is essentieel om alle grappen en referenties te begrijpen."

Wat Kreuze betreft gaat Deadpool soms wel wat ver met vulgaire grappen. "Over het geheel gezien is de humor goed geplaatst en mkt het juist de film, maar op een bepaald moment wordt een deel van de grappen wat vermoeiend. Hadden de makers hierbij net een stapje terug gedaan, dan was Deadpool waarschijnlijk beter uit de verf gekomen. Echter, als je niet te snel beledigd bent dan is Deadpool wel echt de moeite waard. De film balanceert constant op het randje van smakeloos, maar juist doordat het zo anders is dan wat we gewend zijn, is hij des te leuker. En Reynolds heeft met Deadpool nu dan eindelijk een succesvolle stripheld te pakken."

De volledige recensie van Deadpool kun je hier teruglezen

EDITORS' CHOICE