NIEUWSLG

G5 van LG omgebouwd tot DAC


Jamie Biesemans | 22 februari 2016 | LG

Op de vooravond van het Mobile World Congress regent het nieuwe mobiele telefoons. Eén van de meest opvallende exemplaren is de G5 van LG, die kan worden omgebouwd tot DAC met ondersteuning voor hi-resaudio.

LG zet de G5 in de markt als de eerste modulaire smartphone ter wereld, een verwijzing naar een kap aan de onderkant die je kunt verwijderen. Hierdoor kun je de batterij snel verwijderen maar ook bijzondere accessoires aansluiten. LG heeft er meteen een heel aantal in petto, met als interessantste de 'Hi-Fi Plus met B&O Play'. In essentie is het een DAC (met ondersteuning voor hi-resaudio tot 32-bit/384 kHz) en een hoofdtelefoonversterkermodule die de G5 ombouwt tot hoogwaardige muziekspeler. Voor LG niet helemaal onbekend terrein, de G2 van drie jaar geleden was ook al een pioneer qua ondersteuning van hi-res.

Interessant is wel dat de Hi-Fi Plus-module ook los kan worden gebruikt als externe DAC voor een computer of een andere smartphone of tablet. Wat juist de inbrengt van B&O was in het ontwerp van de module of welke hoofdtelefoons je juist kunt aansturen, moeten we nog ontdekken. 

De G5 kan ook omgebouwd worden tot digitale camera of 360°-videocamera. Het is een strak toestel geworden met een 5,3 inch Quad HD IPS LCD-scherm met 3D Arc Glass. Lees meer over de LG G5 op FWD magazine.

 

EDITORS' CHOICE